ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Guvernul va aproba documentatiile tehnico-economice ale obiectivelor de investitii, daca valoarea acestora depaseste 25 milioane de lei


 

Guvernul va aproba documentatiile tehnico-economice ale obiectivelor de investitii, daca valoarea acestora depaseste 25 milioane de lei


(03.04.2009) Guvernul va aproba documentatiile tehnico-economice ale obiectivelor de investitii, daca valoarea acestora depaseste 25 milioane de lei
Documentatiile tehnico-economice ale obiectivelor de investitii noi vor fi aprobate de catre Guvern, daca valoarea acestora depaseste 25 milioane lei, a stabilit Executivul, printr-o hotarare aprobata in sedinta de astazi.
Actul normativ modifica competentele de aprobare a unor astfel de investitii. In functie de valoarea acestora, aprobarea se va da de catre:
Ø ordonatorii principali de credite, pentru valori cuprinse intre 4 milioane lei si 25 milioane lei;
Ø ceilalti ordonatori de credite, pentru valori de pana in 4 milioane lei, cu avizul prealabil al ordonatorului principal de credite.


Informatii de background
Limitele valorice privind competentele de aprobare a documentatiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investitii noi nu au mai fost modificate din decembrie 2006. Astfel, de la acea data si pana in prezent au avut loc cresteri ale indicilor de pret, conform datelor comunicate de Institutul National de Statistica.
Pana la acest moment, potrivit HG 1865/2006, competentele erau urmatoarele:
Ø Guvern, pentru valori mai mari de 20 milioane lei;
Ø ordonatori principali de credite, pentru valori cuprinse intre 3 milioane lei si 20 milioane lei;
Ø ceilalti ordonatori de credite, pentru valori de pana la 3 milioane lei, cu avizul prealabil al ordonatorului principal de credite.

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!