ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Alegeri locale partiale


 

Alegeri locale partiale


(03.04.2009) Guvernul a stabilit data de duminica, 10 mai 2009, pentru organizarea alegerilor consiliului local al comunei Cristolt, judetul Salaj, si pentru alegerea primarilor din comunele Balaciu, judetul Ialomita si Traian, judetul Teleorman.
Tot astazi, Executivul a aprobat astazi printr-o hotarare de Guvern, programele calendaristice privind realizarea actiunilor referitoare la organizarea si desfasurarea alegerilor locale partiale din data de 10 mai 2009.
Astfel, actul normativ stabileste ca depunerea candidaturilor se va efectua cel mai tarziu cu 20 de zile inainte de data desfasurarii alegerilor, dar nu mai tarziu de 20 aprilie 2009. De asemenea, au fost stabilite data de 25 aprilie 2009 ca data inceperii campaniei electorale si 9 mai – ora 7 – data incheierii campaniei electorale. Votarea va avea loc in data de 10 mai 2009 intre orele 7 si 21.
Informatii de background
v In judetul Salaj, Tribunalul Salaj a constatat dizolvarea de drept a Consiliului local Cristolt in conformitate cu prevederile art. 55 (alin. 1) din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001.
v In judetul Ialomita mandatul primarului comunei Balaciu, Domnul Spandole Paul a incetat ca urmare a decesului acestuia.
v In judetul Teleorman mandatul primarului comunei Traian, Domnul Cone Gheorghe a incetat ca urmare a decesului acestuia.

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!