ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(01.04.2009) Revista Presei 01.04.2009

De astazi se scumpesc tigarile, alcoolul si medicamentele romanesti

In contextul scaderii incasarilor la buget in actualul context dificil, Guvernul a recurs la masura majorarii accizelor la tutun si alcool, care vor avea ca efect cresterea preturilor la aceste categorii de produse, de la inceputul lunii aprilie. Astfel, Cabinetul Boc a aprobat, prin ordonanta de urgenta, majorarea, de la 1 aprilie, a accizei la tutun cu 7 euro pe mia de tigarete, pana la 57 euro/1.000 tigarete, iar structura acesteia, care va fi valabila de la 1 aprilie pana la 31 august 2009, va fi de 35,06 euro/1.000 tigarete, la care se adauga 23% din pretul maxim de vanzare declarat.

Sursa: Curierul National


Euro si-a marcat culoarul de fluctuatie: 4,2 - 4,3 lei

Sedinta de ieri a pietei valutare a marcat bornele intre care va evolua, cel putin luna aceasta, raportul euro/leu, in asteptarea semnarii acordului de imprumut cu FMI, UE, BM si BERD.
Suportul pentru euro se situeaza la 4,2 lei, nivel care aproape ca a fost atins in piata, minimul sedintei de ieri fiind de 4,2085 lei, iar rezistenta se situeaza la 4,3 lei, prag care se mentine din ultima decada a lunii ianuarie.

Sursa: Curierul NationalMinistrul Muncii: 15.000 de angajati noi, platiti din fonduri europene

Ministerul Muncii a lansat noile linii de finantare din Fondul Social European. Astfel, orice intreprindere va putea solicita, prin cereri trimise electronic, subventii pentru salariile noilor angajati, pentru formarea profesionala sau pentru imbunatatirea conditiilor de munca. Un agent economic poate accesa simultan toate cele trei scheme de finantare, dar suma maxima de care poate beneficia este de 4,2 milioane de euro.

Sursa: CapitalAPIA a primit 34% din cererile de plata pentru subventia pe suprafata

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, in mai putin de o luna de la demararea campaniei de depunere a cererilor de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata, au fost depuse 383.865 cereri. Raportand la numarul de fermieri existenti la nivelul fiecarui judet, cele mai mari procente de depunere a cererilor s-au inregistrat in judetele Ilfov (52,6%), Valcea (45,9%) si Calarasi (42,9%). In perioada 2 - 30 martie 2009 la nivel national, s-a inregistrat o medie de 34%.

Sursa: EuractivBanca Mondiala anticipeaza o crestere usoara a economiei in 2010

Procesul de crestere a PIB-ului in tarile aflate in curs de dezvoltare va incetini pana la un prag estimat la 2,1% in 2009, coborand de la 5,8% in 2008, potrivit estimarilor Bancii Mondiale date publicitatii marti. Banca si-a redus valoric cu peste 50% proiectiile pe care le stabilise in noiembrie 2008, prin care anticipa o crestere de 4,4 % tarile aflate in curs de dezvoltare in anul 2009, ceea ce reflecta deteriorarea rapida a conditiilor financiare si economice la nivel global.

Sursa: Euractiv

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!