ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Lansarea oficiala a programului "Angajati mai multi, mai competenti, mai sanatosi”


 

Lansarea oficiala a programului "Angajati mai multi, mai competenti, mai sanatosi”


(01.04.2009) Marti, 31 martie, domnul Marian Sarbu, ministrul muncii, familiei si protectiei sociale, va deschide trei noi linii de finantare din Fondul Social European, lansand oficial programul "Angajati mai multi, mai competenti, mai sanatosi”, menit sa ajute intreprinderile din Romania sa depaseasca mai usor perioada de criza. Conferinta de presa prilejuita de acest eveniment va avea loc marti, 31 martie, la Palatul Parlamentului, Sala Nicolae Balcescu (intrarea C1), incepand cu ora 14.00.

Concret, din momentul lansarii celor trei noi scheme de finantare, orice intreprindere din Romania va putea trimite electronic la AMPOSDRU, directie generala din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, cereri pentru subventionarea salariilor noilor angajati, formarii profesionale a salariatilor sau pentru imbunatatirea conditiilor de munca, in scopul reducerii accidentelor de munca si riscului imbolnavirilor profesionale. Sistemul electronic este conceput astfel incat accesarea fondurilor sa fie simpla si rapida. Principiul alocarii fondurilor va fi „primul venit, primul servit”, astfel incat orice intreprindere sa poata beneficia de subventii imediat dupa ce i se evalueaza cererea de finantare. Noile scheme de finantare se inscriu in Planul European de Relansare Economica al Uniunii Europene precum si in Planul de Masuri Anticriza al Guvernului Romaniei.

Suma maxima pe care o poate solicita o intreprindere, daca intentioneaza sa acceseze simultan toate cele trei scheme de finantare, este de 4,2 milioane de euro. In ceea ce priveste sprijinul financiar acordat pentru ocupare, subventia va fi de minimum 50% din salariul platit de intreprindere, timp de 12 luni. Subventia se va acorda pentru angajarea noilor salariati, atat a celor cu studii superioare, cat si a celor cu studii medii sau necalificati. In ceea ce priveste cursurile de formare profesionala, se pot acoperi integral atat cheltuielile directe, cat si salariile angajatilor pe perioada cat participa la curs.
Detalii despre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o firma pentru a depune cererea de finantare vor fi prezentate in cadrul evenimentului.

De asemenea, in vederea aplicarii in cadrul celor trei scheme de finantare, va indrumam sa consultati pagina de internet a AMPOSDRU www.fseromania.ro.

Sursa: FSERomania

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!