ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(31.03.2009) Revista Presei 31.03.2009

BEI vrea sa dea Romaniei 1,5 mld. euro in acest an

Banca Europeana de Investitii (BEI) are ca obiectiv acordarea de proiecte de 1,5 miliarde euro in Romania in acest an, fondurile fiind impartite in mod egal intre IMM, industrie si infrastructura, a declarat, ieri, vicepresedintele pentru Romania al institutiei, Matthias Kollatz Ahnen, in cadrul unei conferinte de presa.
"Pentru anul acesta, IMM reprezinta unul dintre segmentele cele mai importante, dar discutam si proiecte pentru industrie", a spus Kollatz Ahnen.

Sursa: Curierul National

Euro pierde inca un ban

Cele 20 de miliarde de euro care sunt asteptate sa intre in Romania, in urmatorul an si jumatate, dar si deciziile care urmeaza sa fie luate astazi la sedinta C.A. BNR, in primul rand nivelul ratelor minime obligatorii la lei si la valuta, au reprezentat principalii factori de apreciere ai monedei nationale fata de cea europeana.

Sursa: Curierul National

Incotro se indreapta economia in urmatoarele trei luni?

Managerii societatilor comerciale apreciaza o scadere a activitatilor din industria prelucratoare, comertul cu amanuntul si serviciile si o scadere moderata in sectorul de constructii, pentru perioada martie - mai, in raport cu cele trei luni anterioare.

Sursa: Capital

Afectate de criza, jumatate din agentiile imobiliare isi inchid portile

Aproximativ jumatate dintre agentiile imobiliare din intreaga tara nu vor face fata crizei economice si isi vor stopa activitatea, a declarat pentru Capital.ro analistul imobiliar Ion Radu Zilisteanu.
"Tinand cont ca inainte de declansarea crizei pe piata autohtona existau 10.000 de agentii imobiliare, estimez ca pana la revenirea pietei aproximativ 50% dintre acestea isi vor inchide portile", a afirmat Zilisteanu.

Sursa: Capital

Taranii viseaza gainat si tractoare din banii FMI

Banii de la FMI ar fi buni daca s-ar baga in agricultura, sa cumperi cu ei niste gainat de ingrasat pamantul, ori niscaiva samanta. Asa socoteste nea Mihai Nicolae din comuna Brezoaiele, de langa Bucuresti. Daca i-ar reveni si lui o parte din ce va imprumuta Romania, si-ar lua discuitor, freza, ingrasaminte, motoare, ba chiar si-ar sapa in camp propriul put. „Am auzit ca vor sa imprumute treispe miliarde de euro. Atata banet e peste intelegerea omeneasca. Eu nu stiu cum poate cineva sa numere suma asta. Si cand o veni vremea sa-i mai si dam inapoi (rade amar), o sa ne mareasca noua impozitele ca sa se achite ei. Da’, sa vinzi toata populatia tarii, om cu om, tot nu scoti pe ea banii sa-i inapoiezi la FMI!”, zice.

Sursa: Gandul

Lege unica de salarizare – de la 1 ianuarie 2010

Reprezentantii grupului de lucru reunit, ieri, la Ministerul Muncii, pentru discutii privind legea unica de salarizare a bugetarilor vor trebui sa identifice fiecare cate cinci criterii de ierarhizare a functiei, ca de exemplu responsabilitatea, creativitatea, studiile, statutul special, a declarat, la finalul intalnirii, presedintele Sindicatului Politistilor si Vamesilor “Pro Lex”, Vasile Lincu.

Sursa: Gandul

IMM-urile pot lua credite de peste 600 de milioane de euro de la BEI si BERD

Vesti bune pentru patronii de firme mici si mijlocii. Banca Europeana de Investitii a anuntat luni ca este dispusa sa acorde credite totale de 1,5 miliarde de euro in Romania, respectiv cate 500 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructura, din industrie si pentru IMM-uri. In acelasi timp, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat BCR o linie de finantare de 100 de milioane de euro, destinata exclusiv creditelor pentru IMM-uri. Mediul de afaceri spune ca e un inceput bun, cu atat mai mult cu cat aceste imprumuturi vor putea fi luate la dobanzi sensibil mai mici decat cele de pe piata.

Sursa: Gandul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!