ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(30.03.2009) Revista Presei 30.03.2009

Euro s-a depreciat saptamana trecuta cu 1,6%

Anuntarea acordului stand-by pe doi ani cu FMI si a altor intelegeri cu UE, BM si BERD au avut ca efect o apreciere importanta a monedei nationale, euro pierzand, fata de finele saptamanii anterioare, aproape 1,7%.
Romania a convenit la jumatatea saptamanii asupra unui acord de finantare externa, de la FMI, Uniunea Europeana, Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare care totalizeaza 19,95 miliarde euro.

Sursa: Curierul National

Economia romaneasca, in cadere libera

Nicolescu: Daca Guvernul nu aplica imediat 8 masuri anticriza, economia ar putea merge pe tobogan
Intarzierea platilor de la stat conduce firmele la insolventa
IMM cer majorarea sumelor acordate ca ajutor de stat, prin ordonanta de urgenta

Sursa:  Curierul National


In primele luni de criza, romanii s-au grabit sa puna banii in banci

Dobanzile record promovate de banci la depozitele in lei, de pana la 20% in cazul sumelor mari, a convins romanii sa isi puna banii la banca. Oricat de mari ar fi fost dobanzile insa, in lipsa creditelor, firmele nu au avut de ales si au fost nevoite sa apeleze la banii pusi deoparte pentru zile negre.
In perioada octombrie 2008 – februarie 2009 depozitele populatiei au crescut cu 34,3%, de la 25,21 miliarde de lei la 33,87 de miliarde de lei, conform datelor BNR.

Sursa : Gandul

CE si Guvernul Romaniei cauta solutii pentru accesarea mai rapida si mai usoara a sumelor destinate Romaniei din Fondul Social European

O delegatie a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a participat, la Bruxelles, la o reuniune informala privind stadiul implementarii Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), finantat in proportie de 85% din Contributia Comunitatii Europene, prin Fondul Social European, si 15% din contributia publica nationala.

Sursa: Euractiv

Eurostat: Romania a inregistrat cel mai semnificativ declin al comenzilor noi din industrie

Romania a inregistrat cea mai semnificativa scadere a comenzilor noi din industrie din Uniunea Europeana (UE 27), in luna ianuarie 2009, comparativ cu luna decembrie 2008, potrivit datelor prezentate vineri de Oficiul European de Statistica (Eurostat). In ianuarie 2009, comparativ cu luna 2008, comenzile noi din industrie au inregistrat un declin de 2,2 la suta in Uniunea Europeana (UE 27) si de 3,4 la suta in zona euro (UE 16).

Sursa: Euractiv

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!