ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(26.03.2009)
Revista Presei 26.03.2009

FMI se teme de ghinion

Oficialii Fondului recunosc: Imprumutul este de 12,95 mld. euro, pentru a evita numarul 13
Dobanda pentru pachetul financiar acordat Romaniei va fi in jur de 3,5% pe an
Rambursarea imprumutului se face treptat in 3-5 ani, cel tarziu pana in 2015
 

Sursa: Curierul National

 
Basescu: leul se va intari in mai

Presedintele Traian Basescu sustine ca moneda nationala se va aprecia in urma acordului cu Fondul Monetar International (FMI).

“Eu cred ca leul se va intari, cel putin in perioada urmatoare. Momentul cel mai bun pentru leu va fi in mai, cand se vor vira cele 5 miliarde de euro de la FMI in rezerva Bancii Nationale”, a declarat astazi seful statului.

Sursa: Capital
 
Leul a prins curaj, cursul a scazut

Anuntul ca FMI va ajuta Romania cu aproape 13 miliarde de euro a starnit instantaneu un val de optimisim in randul investitorilor. Cursul a coborat pana la 4,2760-4,2780 lei/euro, in scadere cu doi bani fata de cursul oficial anuntat de BNR marti, de 4,2924 lei/euro. Banca centrala a stabilit un curs de 4,2838 lei/euro miercuri, in scadere cu 0,86 bani fata de cel din ziua precedenta.

 

Sursa: Gandul  

 
FMI va solicita bancilor joi, la Viena, sa nu scoata banii din tara

Delegatia FMI a anuntat, miercuri, incheierea negocierilor pentru pachetul financiar solicitat de Romania. Acesta va reprezenta un imprumut de aproximativ 20 miliarde de euro, intins pe doi ani si distribuit astfel: 12,9 miliarde euro de la FMI, circa 5 miliarde Comisia Europeana, 1,5 miliarde de la Banca Mondiala si aproximativ 1 miliard de la alte institutii financiare.

 
Sursa: Euractiv
 
Guvernul va monitoriza intreprinderile de stat pentru a nu acumula arierate
Executivul va infiinta un Consiliu Fiscal pentru elaborarea de prognoze macroeconomice si va implementa un sistem de monitorizare a intreprinderilor de stat pentru a nu acumula noi restante si va limita rectificarile bugetare, a enumerat, ieri, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, conditiile asumate de Guvern prin acordul incheiat cu FMI.
 
Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!