ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Guvernul a achitat peste 93% din valoarea facturilor restante din 2008


 

Guvernul a achitat peste 93% din valoarea facturilor restante din 2008


(23.03.2009)

aceste plati reprezentand aproape un miliard de euro, a anuntat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.

“Suntem in termenul pe care ni l-am stabilit pentru achitarea facturilor restante lasate de fostul Guvern, respectiv sfarsitul lunii martie, astfel incat statul sa nu fie cel care creeaza blocaje in economie”, a afirmat seful Executivului.

Primul-ministru Emil Boc a facut un apel la ordonatorii principali si secundari de credite sa verifice daca banii alocati pentru plata facturilor restante ajung la agentii economici din teritoriu, respectiv la subcontractori, iar masura aplicata de Guvern isi atinge scopul, respectiv acela de a contribui la deblocarea economiei. „Vom verifica aceste lucruri, iar acolo unde vom constata ca exista reacredinta, vom proceda la demiteri”, a precizat primul-ministru.

De asemenea, in sedinta de astazi, membrii Cabinetului au analizat situatia investitiilor in infrastructura si a contului de executie al cheltuielilor bugetului de stat in intervalul 01.01.2009 – 16.03.2009.

Potrivit datelor prezentate in sedinta de astazi a Guvernului de ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, pana la data de 16 martie au fost deschise credite ale bugetului de stat in valoare de 20,8 miliarde lei, volumul cumulat al platilor fiind de 19,1 miliarde lei, respectiv 91,8% din creditele bugetare deschise.

In acest context, primul-ministru a solicitat membrilor Cabinetului sa prezinte bilunar o analiza privind proiectele de investitii derulate de ministere, pentru ca Executivul sa aiba astfel o monitorizare atenta a stadiului acestora.

Sursa: Guvernul Romaniei

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!