ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(16.03.2009)

Revista Presei 16.03.2009

 

127 de proiecte contractate in cadrul masurii 322 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala

 

Masura 322 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala inregistreaza un numar foarte mare de cereri de finantare depuse, informeaza Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Astfel, in cadrul masurii 322 - "Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale",in primele 3 sesiuni din anul 2008 au fost depuse 545 de proiecte in valoare de 1,18 miliarde de euro si au fost selectate si contractate 127 de proiecte in valoare de 313,9 milioane euro.

 

Sursa: Euractiv

 

Doar 1% dintre fermieri au primit adeverinte pentru credite garantate

 

Aproximativ 1.600 de fermieri, care lucreaza mai ales suprafete agricole mari, au solicitat Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) adeverinte privind subventiile pe suprafata cuvenite pe 2008, pentru a contracta credite de la bancile cu care APIA a incheiat conventii. Numarul de agricultori care au primit adeverinte reprezinta insa, sub 1% din totalul fermierilor care au depus cereri pentru a obtine subventii pentru anul agricol 2008, de 1,1 milioane. In acelasi timp insa, suprafata aferenta este mare - 1,09 milioane de hectare, agricultorii interesati de credite lucrand, in medie, 670 de hectare fiecare, potrivit Mediafax.

 

Sursa: Curierul National

 

Investitiile straine directe sfideaza criza si avanseaza cu 51,2% in ianuarie

Acestea au ajuns la 912 mil. euro, depasind cu 74% nivelul deficitului de cont curent
Deficitul balantei de plati a scazut cu 54,6%, la 525 mil. euro

Investitiile straine directe in Romania au crescut in ianuarie cu 51,2% fata de prima luna a anului trecut, pana la 912 mil. euro, depasind cu 74% nivelul deficitului de cont curent, se arata intr-un comunicat al BNR remis Curierului National. In ianuarie 2008, investitiile straine directe se cifrau la 603 mil. euro, nivel care a acoperit doar 52,1% din deficitul de cont curent de la acel moment.

 

Sursa: Curierul National

 

Noile reguli ale achizitiilor publice contin o prevedere situata la limita legalitatii

 

Ordonanta de modificare a legislatiei achizitiilor publice, cu care Guvernul se lauda de aproape o saptamana, contine o prevedere care poate intra in contradictie cu regulamentele europene si Constitutia Romaniei. Este vorba despre "taxarea" cu 2% din valoarea contractului a contestatiilor legate de procedura de achizitii. Autoritatea de resort a transmis HotNews.ro ca "taxa de timbru procentuala, prevazuta de Ordonanta, se aplica doar actiunilor evaluabile in bani si, cu precadere, actiunilor introduse ulterior incheierii contractului, doar in acest caz fiind posibila stabilirea in concret a cuantumului exact al taxei procentuale."

 

Sursa: Euractiv

 

FMI si Banca Mondiala gestioneaza criza gresit

 

In timp ce altii se "inchina"  la FMI, se pare ca presedintele Rusiei nu scapa niciun prilej sa mai arunce o privire rautacioasa catre cele mai mari institutii financiare internationale. Astfel, Dmitri Medvedev a acuzat Fondul Monetar International si Banca Mondiala, aratand intr-un interviu ca acestea gestioneaza intr-un mod complet gresit criza economica.

Sursa: Capital

 

 

 

Ministrii de finante G20 vor dublarea sau triplarea resurselor FMI

 

Ministrii de finante ai tarilor membre G20 (grupul celor mai puternic industrializate 20 de tari) au hotarat dublarea sau triplarea resurselor Fondului Monetar International (FMI) in contextul crizei financiare care loveste economiile din intreaga lume.

Sursa: Capital

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!