ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(13.03.2009)

Revista Presei 13.03.2009

 

50 de tari raspund la criza: reducerea impozitului pe profit si scutiri temporare de taxe - in topul masurilor

 

Majoritatea tarilor analizate au adoptat masuri care prevad reducerea unor taxe si impozite sau diferite stimulente acordate investitorilor, arata un studiu asupra masurilor anticriza la nivel mondial, realizat de catre Deloitte.

Din perspectiva fiscala, abordarile statelor analizate variaza de la pachete de stimulente adoptate formal, la masuri ad-hoc, prevederi temporare sau accelerarea introducerii unor masuri deja planificate, sau toate la un loc, arata studiul realizat de compania de consultanta.

Sursa: Euractiv

 

Un apartament care in 2008 valora 180.000 euro, acum nu se vinde nici cu 80.000 de euro

 

Proprietarii nevoiti sa vanda trebuie sa scada pretul pana cand acesta devine intr-adevar atractiv

Numarul ofertelor scoase pe piata in februarie 2009 s-a redus cu 50% fata de aceeaşi perioada din 2008

Piata imobiliara continua sa şocheze prin viteza cu care scad preturile, iar proprietarii se vad acum nevoiti sa faca reduceri substantiale ale pretului, arata o analiza realizata de AnunturiParticulari.

 

Sursa: Curierul National

 

Garda de Mediu va raporta intr-o luna neconcordantele

 

Garda Nationala de Mediu are o luna la dispozitie ca sa intocmeasca un raport in care sa detalieze neconcordantele din documentele de inspectie şi control, urmand ca acestea sa fie remediate ulterior, potrivit declaratiilor facute ieri de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Sursa: Curierul National

 

Romania e prea saraca pentru a reduce fiscalitatea dupa modelul Ungariei sau Cehiei

 

In timp ce in Cehia s-a redus impozitul pe profit aplicat companiilor, de la 21% la 20%, şi in Ungaria impozitele aplicate companiilor au scazut tot cu un punct procentual, in Romania se intampla exact invers. Cota unica de 16% ramane in picioare, insa companiile au de platit un CAS cu 3% mai mare şi inca un punct procentual in plus la asigurarile de sanatate. Motivul? Scaderea drastica a veniturilor bugetului de stat din taxe şi impozite şi angajamentele sociale la care s-au angajat fostul şi actualul guvern.

 

Sursa: Gandul

 

Pogea ne anunta ca economia ar putea sa duduie pe minus

 

Dupa ce a construit bugetul pe o creştere economica de 2,5%, joi, dupa intalnirea cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a revenit asupra cifrei, avansand valori cuprinse intre -1% şi 1,5%.

„Pe mine daca ma intrebati, la ora actuala, este posibil sa fie intre -1% şi 1,5%“, a spus Pogea, amintind ca toate institutiile internationale şi-au schimbat prognozele de trei ori in ultimele luni, din cauza evolutiei crizei, care necesita ajustari permanente. Tot joi, premierul Emil Boc a reluat tema posibilitatii ca Uniunea Europeana sa sanctioneze Romania luna viitoare, pentru deficit excesiv, care ar putea duce la reducerea nivelului fondurilor comunitare nerambursabile puse la dispozitie.

 

Sursa: Gandul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!