ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Primele proiecte selectate pentru finantare in cadrul Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei


 

Primele proiecte selectate pentru finantare in cadrul Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei


(13.03.2009)

In cadrul reuniunii Comitetului de Monitorizare pentru Programul de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei, care a avut loc in perioada 10-11 martie 2009, la Viena, Austria, au fost selectate in vederea finantarii 42 de proiecte, din care 37 cu participare romaneasca.

Romania se situeaza astfel pe primul loc intre cele 16 state partenere in program.

Valoarea maxima FEDR care va fi acordata proiectelor este de 75 milioane de euro, bugetul total al partenerilor romani fiind de aproximativ 12 milioane de euro.

In cadrul primului apel au fost depuse proiecte pe toate cele patru axe prioritare ale programului, cel mai mare interes din partea beneficiarilor romani fiind pentru Axa prioritara 1 – Sprijinirea inovarii si antreprenoriatului.

Programul de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei se deruleaza in perioada 2007-2013, are un buget total de 245,111 mil euro si finanteaza proiecte de cooperare intre 16 state din sud-estul Europei in domenii precum: sprijinirea inovarii si antreprenoriatului, protectia si imbunatatirea mediului inconjurator, imbunatatirea accesibilitatii, dezvoltarea sinergiilor transnationale ale zonelor cu potential.

Urmatorul apel de proiect va fi lansat in toamna acestui an.

Pentru mai multe informatii, accesati
www.infocooperare.ro.

 

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!