ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(12.03.2009)

Revista Presei 12.03.2009

 

17,6 mil. euro, dezvoltarea feroviara a portului Constanta

 

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanta a lansat anuntul de intentie pentru dezvoltarea capacitatii feroviare din zona fluvio-maritima a portului Constanta, valoarea estimativa a proiectului fiind de 17,58 milioane euro, fara TVA.

Astfel, CNAPM va organiza doua licitatii, data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare fiind stabilita la 15 septembrie.

 

Sursa: Curierul National

 

Euro coboara sub 4,28 lei

 

Certitudinea ca Romania va incheia un acord cu FMI, pentru a putea accesa un ajutor financiar de la Uniunea Europeana si alte institutii financiare internationale, a oferit tuturor monedelor din regiune o sedinta de apreciere fata de euro.

Cursul mediu al euro a coborat de la 4,2921 la 4,2817 lei, intr-o sedinta mai mult decat calma, in care tranzactiile s-au realizat din nou intr-un culoar foarte ingust, cuprins intre 4,2770 si 4,29 lei, in jurul orelor 16:30 cotatiile fiind de 4,2790 - 4,2840 lei.

 

Sursa: Curierul National

 

UE permite scaderea TVA pentru restaurante, carti si frizerii

 

Criza economica si financiara pare sa fie stimulentul care i-a determinat pe ministrii de finante ai UE sa cada de acord asupra posibilitatii ca TVA-ul sa fie redus pentru anumite servicii. Dupa zece ani de negocieri in care Franta a cerut tot timpul acest lucru, restaurantelor, frizeriilor si micilor ateliere de reparatii urmeaza sa li se permita sa plateasca o TVA redusa.

 

Sursa: Euractiv

 

 

CE: Romania va primi un imprumut "back-to-back"

 

Imprumutul pentru Romania va fi de tip "back-to-back" si va fi livrat in transe. Trebuie indeplinite insa conditiile stabilite cu autoritatile romane si in coordonare cu FMI, a precizat purtatorul de cuvant al comisarului Almunia, Amelia Torres, potrivit RFI.

 

Sursa: Euractiv

 

Oamenii de afaceri italieni: facem 8% din PIB-ul Romaniei

 

Cele aproape 27.000 de firme cu capital italian inregistrate in tara noastra contribuie la realizarea a 5-8% din PIB-ul Romaniei, a declarat miercuri presedintele patronatului Unimpresa, Stefano Albarosa. Pe de alta parte, cei peste un milion de romani din peninsula isi aduc o contributie de 1% la PIB-ul Italiei.

In aceste conditii, nici oamenii de afaceri italieni si nici cei romani nu au niciun interes sa deterioreze relatiile dintre cele doua tari din cauza unor incidente marginale comise de unii conationali stabiliti in peninsula. Conform celor mai recente estimari, in Romania traiesc peste 220.000 de italieni, iar in Italia peste un milion de romani.

Sursa: Gandul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!