ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(11.03.2009)

Revista Presei 11.03.2009

 

Asigurarea obligatorie a caselor, aplicata de la 1 iulie

 

Prevederile legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor vor fi puse in aplicare de la 1 iulie, la termenul stabilit, a declarat, ieri, presedintele CSA, Angela Toncescu. "Din punctul de vedere al Comisiei, prevederile legii vor fi puse in aplicare de la termenul stabilit initial, respectiv 1 iulie 2009", a spus Toncescu.

 

Sursa: Curierul National

 

Planul de 5 miliarde pentru stimularea economiei UE - revitalizat, dar fara Nabucco

 

Planul executivului european de alocare a cinci miliarde de euro energiei nepoluante si internetului in banda larga a fost revizuit. Conform noii versiuni, vazuta de EurActiv, unele tari vor obtine o finantare mai mare in detrimentul proiectului gazoductului Nabucco.

 

Pe 28 ianuarie, Comisia Europeana a propus realocarea a cinci miliarde euro din banii europeni necheltuiti din finantarea in 2008 a agriculturii europene, in cea mai mare parte pentru proiecte energetice ecologice, ferme eoliene offshore si dezvoltarea internetului in banda larga in zonele rurale (EurActiv 29/01/09).

 

Sursa: Euractiv

 

Leul apreciaza monedele din regiune

 

Anuntul oficial ca Romania va demara discutiile cu Uniunea Europeana si FMI pentru incheierea unui acord de finantare, a avut drept efect mentinerea euro sub pragul de 4,3 lei, provocand in schimb o apreciere a monedelor din regiune, care coborasera mai mult in zilele precedente.

"Ministerul Finantelor Publice si Banca Nationala a Romaniei au demarat discutii preliminare, cu reprezentantii Comisiei Europene, ai Fondului Monetar International si ai institutiilor financiare internationale, cu privire la evaluarea cadrului macroeconomic si a necesarului potential de finantare externa a Romaniei",

 

Sursa: Curierul National

 

Oficial: Romania cere un imprumut extern "pe termen mediu"

 

Guvernul s-a adresat oficial Comisiei Europene, Fondului Monetar International si altor institutii pentru contractarea unui imprumut, potrivit unui comunicat publicat, marti, de Ministerul Finantelor.

"Ministerul Finantelor Publice si Banca Nationala a Romaniei au demarat discutii preliminare, cu reprezentantii Comisiei Europene, ai Fondului Monetar International si ai institutiilor financiare internationale, cu privire la evaluarea cadrului macroeconomic si a necesarului potential de finantare externa a Romaniei", se arata in comunicatul Finantelor.

Sursa: Euractiv

 

Romanii, mai optimisti decat bulgarii in fata crizei

 

In conditii de criza, romanii sunt ceva mai optimisti decat bulgarii, insa mai pesimisti decat cehii si polonezii, releva un studiu realizat de firma de cercetare GfK. Procentul romanilor care considera ca situatia lor financiara s-a inrautatit a crescut de la 30% in octombrie anul trecut la 44% in luna ianuarie.

Sursa: Gandul

 

Avans de 50 la suta la creditul ipotecar

 

Accesarea unui credit imobiliar a devenit o adevarata paguba pentru potentialul client, in conditiile in care acesta va trebui sa dea un avans mai mare, dupa noile conditii ale Bancii Nationale a Romaniei, anunta revista „Capital”.

Astfel ca toate criteriile luate in calcul de banci nu fac decat sa ridice avansul in unele cazuri pana la 50%. Mai multe institutii de finantare acorda credit, dar cu o valoare de 75% din cea a garantiei depuse de client. Unele banci spun ca imprumuturile acordate se raporteaza la valoarea de piata din raportul intocmit pentru imobil.

 

Sursa: Evenimentul Zilei

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!