ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(09.03.2009)

Revista Presei 09.03.2009

 

Joachim Quoden, general manager Pro Europe

 

Sunt necesari 10-15 ani pentru a avea un sistem bine pus la punct de colectare selectiva a deseurilor

 

In domeniul colectarii selective a deseurilor, Romania intampina, in special, probleme de mentalitate, a declarat pentru EurActiv.ro, Joachim Quoden, manager general al Pro Europe, organizatie care reuneste toate sistemele Punctul Verde de recuperare pentru indeplinirea obligatiilor de reciclare si valorificare ale agentilor economici care introduc pe piata produse ambalate. "Am aflat astazi ca sunt zone in Romania unde nu exista managementul deseurilor", a afirmat Quoden.

Cum afecteaza criza economica indeplinirea obligatiilor legale la nivel national si european?

Sursa: Euractiv

 

Emil Boc: Comisia Europeana cere ca acordul cu ea sa fie dublat de unul cu FMI

 

Guvernul se afla in discutii cu CE pentru contractarea unui credit extern, iar aceasta se consulta la randul sau cu FMI, existand multe cazuri in care Comisia cere ca acordul cu ea sa fie dublat de unul cu FMI, a declarat, duminica, premierul Emil Boc, intr-o emisiune la Prima Tv, potrivit NewsIn.

Sursa: Euractiv

 

Romania va primi cel putin 2 mld. euro din fondurile structurale

 

Platile din fonduri structurale catre Romania vor fi de minimum 2 mld. euro in acest an, a declarat directorul executiv al GEA, Dragos Pislaru, aratand ca mai importanta decat valoarea sumelor atrase este calitatea proiectelor si efectele acestora in economie.

"Platile de fonduri structurale vor fi de cel putin 2 mld. euro in acest an. Totusi, estimarile nu au o relevanta foarte mare, ci vreau sa vad latura calitativa, respectiv ca se deschid santiere, ca se angajeaza oameni", a spus Pislaru, potrivit Mediafax.

 

Sursa : Curierul National

 

Leul, cea mai stabila moneda din regiune

 

Saptamana trecuta, raportul euro/leu a avut o evolutie calma, facand nota discordanta fata de cea a altor monede din regiune, unde principala tinta a speculatorilor a fost forintul maghiar, care a inregistrat noi minime istorice fata de moneda unica.

Presiunile speculative asupra monedelor din regiune au continuat si vor continua, in ciuda iesirilor tot mai dese in mass-media a guvernatorilor bancilor centrale.

 

Sursa: Curierul National

 

Modernizarea blocurilor scoate de la buget 87 milioane euro

 

Din 1998, de la demararea programului de consolidare a blocurilor, au fost terminate doar 14 imobile.

» Reabilitarea termica a imobilelor vechi, neeficiente energetic, costa 360 milioane lei.

Programele nationale de rea-bilitare termica si consolidare a blocurilor vulnerabile la cutremure derulate in acest anvor scoate din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei 370 milioane lei (86,45 milioane euro).

 

Sursa: Romania Libera

 

Constructorii aplauda „amenda“ pe contestarea abuziva a licitatiilor

 

Companiile care contesta abuziv rezultatul unei licitatii publice vor plati despagubiri in valoare de 5% din valoarea estimata a contractului atribuit, odata cu intrarea in vigoare a unui proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea legii achizitiilor publice. Atat marii constructori, cat si reprezentantii Ministerului Transporturilor spun ca este o masura binevenita, deoarece se crease o „mafie a contestatiilor“.

Sursa: Gandul

 

Isarescu, un “optimist incurabil”, spune ca economia Romaniei va creste cu 1-2% anul acesta

 

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care se considera, conform propriei declaratii, “un optimist incurabil”, este de parere ca economia locala va reusi “o performanta” in situatia mondiala actuala, respectiv atingerea unei cresteri de 1-2%. Conditia pentru atingerea acestui nivel este insa colaborarea autentica dintre BNR, Guvern, bancile comerciale si mediul de afaceri. Bugetul de stat a fost constituit pe o estimare de crestere economica de 2,5% in 2009, multi economisti sustinand insa ca nivelul este destul de optimist tinand cont ca economia UE ar putea scadea cu pana la 2%.

 

Sursa: Gandul

 

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!