ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(06.03.2009)

Revista Presei 06.03.2009

 

Apicultorii au accesat doar 16,8% din fonduriin 2008

 

Apicultorii au accesat doar 16,8% din valoarea sprijinului financiar acordat prin Programul National Apicol,in anul 2008, cumuland o suma totala de 2.256.238 lei, potrivit datelor furnizate de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), informeaza NewsIn. Motivul cel mai des invocat a fost cel al birocratiei care ingreuneaza procedurile. Astfel, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, Eugen Zorici, a declarat  ca principalul motiv pentru care apicultorii nu au putut accesa fondurile programului a fost faptul ca acestia si-au inregistrat tarziu familiile de albine la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

 

Sursa: Curierul National

 

 

Euro a coborat pentru decembrie pana la 4,6006 lei

 

Ieri,in piata la termen de la Sibiu lichiditatea se mentinea,in jurul orelor 16:30,in apropierea cotei de 10.000 de contracte futures, pe fondul unei scaderi generalizate a preturilor, atat la derivatele pe actiuni, cat si la cele valute.
Pe piata raportului euro/leu cu scadenta lunara de la o deschidere la 4,3021 lei euro a coborat la 4,29 lei, pe final cotarea fiind de 4,2981 lei, mai jos cu jumatate de ban fata de acum doua zile. Pe aprilie euro a coborat cu un ban la 4,32 lei, iar pe iunie tranzactiile se realizau la 4,412  - 4,4131 lei.

 

Sursa: Curierul National

 

Plati de 63 de milioane de lei prin Programul Operational Regional

 

In cadrul Programului Operational Regional (POR) au fost depuse, pana in prezent, 1.445 proiecte, din care 740 de proiecte au fost aprobate. Valoarea totala a proiectelor depuse in cadrul POR este de 14,3 miliarde de lei, se arata intr-o informare a Autoritatii de Management pentru Pogramul Operational Regional transmisa EurActiv.ro. Insa, valoarea platilor efective se ridica la doar 63 de milioane de lei.

 

Sursa: Euractiv

 

Comertul online ia avant in tarile UE, dar se poticneste la granita

 

Tot mai multi europeni isi fac cumparaturile online, insa evolutia acestui fenomen este franata de unele obstacole puse in calea comertului transfrontalier, arata un raport publicat, joi, de comisarul UE pentru protectia consumatorilor, Meglena Kuneva. In 2008, rezervarile pentru vacante si calatorii au ocupat primul loc in achizitiile facute pe internet, urmate la mica distanta de articolele de imbracaminte si sportive, in timp ce pe locul trei s-au situat vanzarile de carti, reviste si materiale e-learning.

Sursa: Euractiv

 

Cutremur la Burse. Din nou!

 

Bursele internationale au continuat sa inregistreze deprecieri, dupa ce in sesiunea de marti au fost ravasite de rezultatele financiare ale companiei de asigurari AIG, iar miercuri au luat o "pauza" si au incheiat pe plus.

 

Sursa: Capital

 

Urmatoarea amenintare economica: criza cartilor de credit

 

Dupa criza creditelor ipotecare care a inghitit piata imobiliara, dupa criza din sectorul financiar si transferarea ei in asa-numita economie "reala", Statele Unite se afla in fata unui nou val al furtunii care ar putea avea, din nou, efecte catastrofale si pentru restul lumii: criza cartilor de credit. Aceasta noua fisura in sistemul economic, deja vizibila prin pierderile masive ale emitentilor cartilor de credit, ar putea amplifica efectele sociale, si nu numai, ale crizei economice care a lasat deja multi oameni fara slujbe.

Sursa: Romania Libera

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!