ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Executivul a adoptat normele metodologice pentru acordarea tichetelor de vacanta


 

Executivul a adoptat normele metodologice pentru acordarea tichetelor de vacanta


(05.03.2009)

Guvernul a aprobat in sedinta de astazi normele metodologice privind acordarea tichetelor de vacanta.
Hotararea de Guvern prevede ca modul de acordare a tichetelor de vacanta se stabileste prin regulament de ordine interioara de catre angajatorii care au obtinut in anul fiscal anterior profit sau venit, impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau cu reprezentantii angajatilor. Partile stabilesc de comun acord:
 numarul salariatilor care
v pot primi anual tichete de vacanta si nivelul sumelor care se acorda anual salariatilor sub forma tichetelor de vacanta tinand seama de posibilitatile financiare proprii ale angajatorilor.
 categoriile de beneficiari care
v primesc tichete de vacanta.
Conform actului normativ adoptat astazi, contractele pentru achizitionarea tichetelor de vacanta, care se vor incheia intre angajator si unitatile emitente, trebuie sa cuprinda:
 Necesarul
v estimat anual de tichete de vacanta;
 Pretul imprimatului reprezentand
v tichetul de vacanta al livrarii acestuia;
 Informatii cu privire la
v unitatile afiliate la care beneficiarii pot folosi tichetele de vacanta;
v Conditiile privind responsabilitatea partilor si rezilierea contractului.
Potrivit hotararii adoptate astazi, angajatii care primesc tichete de vacanta nominale sunt singurele persoane indreptatite sa utilizeze tichetele de vacanta in perioada mentionata pe acestea. Beneficiarilor le este interzis sa comercializeze tichetele de vacanta in schimbul unor sume de bani, sa primeasca un rest de bani la tichetul de vacanta, in cazul in care suma corespunzatoare solicitata este mai mica decat valoarea nominala a tichetului de vacanta sau sa utilizeze tichetele pentru achizitionarea altor servicii decat cele prevazute de lege.
In ceea ce priveste contractele care se incheie intre unitatile emitente care pot desfasura activitatea specifica de acordare a tichetelor de vacanta si unitatile afiliate, actul normativ prevede:
v Unitatile emitente au obligatia ca inainte de incheierea contractelor sa solicite unitatilor afiliate licenta de turism in cazul agentiilor de turism si certificatul de clasificare, in cazul structurilor de primire turistice.
v Unitatile emitente incheie contracte numai cu unitatile afiliate care detin licenta de turism sau certificat de clasificare conform Ordonantei de Urgenta nr. 58/1998, dupa caz, emise de Ministrul Turismului si care sunt valabile la data incheierii contractului.
 Lista unitatilor turistice autorizate conform
v Ordonantei de Urgenta nr. 58/1998 se posteaza de catre Ministerul Turismului pe site-ul oficial al institutiei.
Pachetul de servicii turistice care poate fi achizitionat pe baza tichetelor de vacanta poate cuprinde servicii de cazare, alimentatie publica, transport, tratament balnear, agrement. Continutul minim al pachetului de servicii turistice contine obligatoriu servicii de cazare cu conditia sa cuprinda cel putin o noapte de cazare.
Actul normativ mai cuprinde si reglementari privind elementele inscrise pe imprimatele reprezentand tichetul de vacanta, incadrarea bugetara a capitolului „Tichete de vacanta” in cadrul bugetelor de venituri si cheltuieli ale angajatorilor, precum si cuantumul amenzilor pentru contraventii.

 

Sursa: Guvernul Romaniei

 

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!