ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(27.02.2009)

Revista Presei 27.02.2009

 

''Rural-Manager'', o sansa pentru tinerii de la sate

 

Tinerii din mediul rural au fost de multe ori ocoliti de o serie de proiecte ce aveau la baza dezvoltarea unei culturi manageriale in acest mediu. Pentru a veni in sprijinul acestora, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM a anuntat oficial lansarea proiectului strategic '' Rural-Manager'', finantat din Fondul Social European. Obiectivul general al proiectului  il constituie dezvoltarea cunostintelor, abilitatilor si comportamentului antreprenorial pentru micii intreprinzatori din mediul rural, in special tineri, care, prin dezvoltarea propriilor afaceri, pot genera dezvoltarea locala si oportunitati de dezvoltare Nord-Est, Centru si Sud-Est, se arata intr-un comunicat de presa.

 

Sursa: Curierul National

 

Companiile privesc cu teama noul Cod fiscal

 

MFP il va "simplifica", facandu-l mai stufos, pentru ca "simplitatea consta chiar in complexitatea acestuia"
Consultantii spun ca modificarile nu vor face mediul fiscal mai prietenos
Impozitul pe case si masini va creste cu 20,5% in 2010

 

Sursa: Curierul National

 

Peste jumatate dintre proiectele firmelor romanesti pentru fondurile europene sunt neeligibile

 

Mai mult de jumatate dintre proiectele depuse de firmele romanesti pentru obtinerea finantarilor europene prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice sunt respinse pentru erori in documentele depuse, pentru neincadrarea in obiectivele programelor la care aplica sau pentru neindeplinirea conditiilor tehnico-financiare, a declarat recent pentru Agerpres Cristian Popovici, expert in cadrul Autoritatii de Management pentru POS CCE.

Sursa: Euractiv

 

Finantele: Impozitele si taxele locale s-ar putea majora

 

Impozitele si taxele locale s-ar putea majora din 2010 cu 20,49%, conform unei noi prevederi propuse pentru Codul Fiscal, care, totodata, ar putea stabili impozitarea spatiilor comerciale ale persoanelor fizice similar cu ale companiilor, a spus joi George Marinescu, seful serviciului de impozite si taxe locale in Ministerul Finantelor, citat de NewsIn. Presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Ion Zilisteanu, sustine ca majorarea impozitatii spatiilor comerciale detinute de persoanele fizice ar spori economia neagra.  

 

Sursa: Euractiv

 

Bancherii: Creditarea ipotecara va reporni peste cel mult un an

 

Romanii care vor sa isi cumpere o casa pe credit dar nu pot se vor putea bucura din nou de acest tip de imprumuturi peste maximum un an, asigura Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Acest lucru ar putea avea loc numai daca dobanzile la acest tip de imprumut vor scadea de la circa 12% in acest moment (fata de 7-8% cat erau inainte de criza) sau daca salariile romanilor vor creste foarte mult anul acesta.

 

Sursa: Gandul

 

Pretul aurului a crescut cu 12% de la inceputul acestui an

 

Cel mai stralucitor metal ramane cea mai sigura investitie in astfel de vremuri

Saptamana trecuta, pretul aurului s-a apropiat si a trecut de pragul psihologic de 1.000 de dolari uncia. I-au lipsit inca 25 de dolari pentru a dobori recordul absolut inregistrat la 26 martie 2008, de 1.032 de dolari uncia. Speriate, parca, de propria lor indrazneala, preturile au inceput sa scada, sub presiunea cresterii tarifelor petroliere.

 

Sursa:  Financiarul

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!