ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(25.02.2009)

Revista Presei 25.02.2009

 

Criza simplifica ajutoarele de stat

 

Presedintele Consiliului Concurentei (CC), Gheorghe Oprescu, a declarat ieri ca tinand cont de criza actuala, Comisia Europeana a decis sa simplifice conditiile de finantare atat pentru institutiile financiare, cat si pentru ceilalti agenti economici. ''In prezent, avand in vedere circumstantele exceptionale determinate de criza actuala, Comisia Europeana a decis sa flexibilizeze temporar conditiile pentru acordarea anumitor masuri de sprijinire a accesului la finantare.

 

Sursa: Curierul National

 

Ghetea: Sunt noi semnale cu privire la un atac asupra leului

 

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, a afirmat, ieri, ca declaratiile de luni ale guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, semnaleaza posibilitatea unor noi atacuri speculative asupra leului. "Sunt semne cu privire la posibile noi atacuri concertate asupra leului, insa BNR este pregatita sa faca fata acestora", a spus Ghetea.

 

Sursa: Curierul National

 

Planul Comisiei pentru "proiecte inteligente" dezbina Uniunea

 

Un plan recent al Comisiei Europene de alocare a cinci miliarde euro din asa-numitul "fond european necheltuit" pentru proiectele energetice si cele de internet in banda larga a provocat tensiuni in plenul ministrilor europeni de externe, de luni 23 februarie, facandu-i sa se simta jenati pe initiatorii sai, potrivit unor surse EurActiv.

 

Sursa: Euractiv

 

Boc vrea o prezentare saptamanala cu situatia proiectelor eligibile pentru finantare UE

 

Premierul Emil Boc a cerut Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale sa prezinte saptamanal situatia proiectelor contractate, care pot primi finantare din fonduri UE, in cadrul Comitetului interministerial pentru absorbtia fondurilor comunitare reunit marti. Cu aceasta ocazie, premierul a facut si o evaluare a pregatirii documentatiilor necesare auditarii sistemului de management si control din cadrul Programelor Operationale.

 

Sursa: Euractiv

 

De teama deprecierii, romanii prefera depozitele bancare in valuta

 

Romanii prefera in continuare sa-si tina economiile din banci in valuta, in ciuda dobanzilor atractive oferite pentru depozitele in lei, de pana la 20% pe an, incepand cu sfarsitul lui 2008. Datele oficiale ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) arata ca in ianuarie 2009 depozitele in lei ale populatiei au urcat cu 4% fata de ultima luna a anului trecut, pana la 54,5 miliarde de lei, in timp ce depozitele in valuta s-au apreciat cu 9,2%, pana la 33,2 miliarde de lei.

Sursa: Gandul

 

Zece startup-uri pentru vremuri tulburi in economie

 

Peste 5.000 de firme au fost inmatriculate numai in prima luna a anului crizei. Un semnal ca dificultatile economiei nu au franat initiativa antre­pre­no­­­­­­riala. Frapeaza cresterea mare a startup-urilor din agricultura si servicii pro­fe­si­o­nale.

Perioadele de criza respecta cateva reguli clare: chiar daca isi restrang cheltuielile, consumatorii nu pot renunta la o serie de produse si servicii; apar oportunitati noi, create tocmai de situatia dificila prin care trece eco­nomia; oamenii cu bani nu renunta la obiceiurile de consum; pretul tinde sa castige teren in fata calitatii.

Sursa : Capital

 

Scumpire cu repetitie la politele Casco: inca 20% anul acesta

 

Dupa ce au ridicat tarifele po­litelor auto facultative cu procentaje ce au ajuns pana la 21% in 2008, asiguratorii pregatesc masuri similare anul acesta.

Daca scumpirea maxima in piața a fost anul trecut circa 20%, oficialii mai multor companii spun ca au marit tarifele practicate la polițele Casco cu doar 10% . Cu acest procentaj au avansat tarifele medii practicate de BCR Asigurari, Astra Asigurari, Clal, potrivit managerilor acestor asiguratori.

 

Sursa: Capital

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!