ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(23.02.2009)

Revista Presei 23.02.2009

 

In 2009, romanii dau bani pe mancare, bricolaj si cosmetice

 

Mai multa mancare, preferabil ieftina, produse de tip bricolaj si cosmetice, dar mai putina imbracaminte, incaltaminte si electrocasnice, asa poate fi descris pe scurt comportamentul consumatorului roman in anul 2009.
Insa, chiar si in conditiile economice dificile ale acestui an, piata de retail va continua sa creasca, desi mai lent decat in 2008, se arata intr-un studiu al companiei poloneze de cercetare si consultanta PMR Publications.

 

Sursa: Gandul

 

Avem buget pe 2009

 

Dupa trei zile de dezbateri prelungite pana noaptea tarziu, parlamentarii au votat, in final, in cadrul sedintei Camerelor Reunite, proiectul de buget pe anul in curs. Forma bugetului este cea care a iesit din Comisiile de resort, impreuna la care s-a alaturat doar un singur amendament din partea opozitiei.

 

Sursa: Capital

 

AAFBR: Nici titlurile de stat nu garanteaza depasirea inflatiei

 

Garantarea unui randament al pensiilor private egal cu inflatia va conduce la un comportament extrem de conservator din partea administratorilor, care vor evita plasamentele cu posibile castiguri mai mari pe termen lung, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR), potrivit Mediafax.

 

Sursa: Curierul National

 

Dupa gura de oxigen de la jumatatea saptamanii, Bursa continua sa se scufunde

 

Dupa doua zile de reveniri, Bursa de Valori Bucuresti a incheiat saptamana trecuta cu o noua sedinta de scaderi accentuate, in care titlurile cu profil financiar au consemnat cele mai importante picaje. Investitorii de la BVB au fost influentati de vanzarile agresive de pe pietele europene unde principalii indici au suferit caderi importante.

Sursa : Curierul National

 

Salariile cresc și pe timp de criza

 

Turbulentele nu se resimt inca pe piata autohtona a muncii, comparativ cu alte tari din regiune, se arata intr-un raport al Bancii Mondiale.

Deși criza se resimte tot mai puternic in statele care au aderat dupa 2004 la Uniunea Europeana prin reducerea pro ductiei și creșterea șomajului, Romania nu da inca semne ca presiunile salariale vor scadea. Potrivit documentului Bancii Mondiale „EU 10 Regular Economic Report”, lansat ieri, in alte tari din zona creșterea lefurilor s-a oprit deja.

 

Sursa: Evenimentul Zilei

 

Europarlamentar bulgar: "Excedentul bugetar - marele avantaj al Bulgariei, pe perioada de criza"

 

Marusya Lyubcheva, europarlamentar bulgar, a acordat un interviu HotNews.ro -EuraActiv.ro in care a vorbit despre planul national anticriza, de 250 milioane de leva, despre masurile adoptate pentru sustinerea sistemului bancar si asteptarile Bulgariei de la UE. Aceasta a recunoscut ca implementarea fondurilor europene da mari dureri de cap autoritatilor de la Sofia.

 

Sursa: Euractiv

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!