ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(18.02.2009)

Revista Presei 18.02.2009

 

Accesul la fondurile europene este prioritatea pe 2009

 

Prioritatea pe 2009, asa cum au declarat in nenumarate randuri reprezentantii Guvernului, o reprezinta atragerea de fonduri europene. Astfel, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, le-a solicitat ieri ministrilor previziuni cu privire la incheierea contractelor finantate din fonduri de la UE.
Aceasta solicitare vine in conditiile in care si premierul Emil Boc le cerea in urma cu cateva zile tuturor coordonatorilor de programe operationale sectoriale ca in termen de sapte zile sa fie finalizat graficul de absorbtie al fondurilor comunitare pentru 2009.

 

Sursa: Curierul National

 

Pentru un credit ipotecar de 110.000 de euro ai nevoie de un salariu de 7.500 de lei

 

Pentru a putea cumpara un apartament cu trei camere in Bucuresti, cu un pret mediu de 110.000 de euro, o familie care nu are datorii financiare si nici copii trebuie sa aiba venitul mediu total de 7.500 de lei pe luna. Avansul solicitat de banci este de cel putin 25%, ceea ce inseamna ca familia respectiva trebuie sa vina cu o contributie proprie de 27.500 de euro, iar suma pentru care se aplica la banca este de 82.500 de euro, arata o analiza Credit Zone.

 

Sursa: Gandul

 

Ordonanta privind bunele practici in retail va intra in vigoare in 2-3 saptamani

 

Ilie Sarbu: Preturile alimentelor in marile lanturi de magazine ar putea scadea intr-o luna
Dragos Frumosu: Neajunsurile vor fi rezolvate pana miercuri dupa-amiaza
Sorin Minea: Incercam sa micsoram cheltuielile, sperand ca de acest lucru vor beneficia si consumatorii finali

 

Sursa: Curierul National

 

DOCUMENTAR: Ce impact au in piata dobanzile mari la depozite?

 

Dobanzile mici au tinut mai mult timp in loc interesul investitorilor pentru depozitele bancare. Odata cu instalarea crizei, bancile au obtinut mai greu finantare externa si si-au indreptat atentia spre banii romanilor. Bonificatiile pentru depozite au urcat la valori cu care nu mai speram sa ne reintalnim.

Sursa: Capital

 

Bogdan Dragoi (secretar de stat MFP): "Daca mergea cursul de schimb in jos? Ar fi trebui sa-i cerem beneficiarului banii inapoi?"

 

Rep: Absorbtia fondurilor europene este declarata prioritatea numarul 1 a acestui Guvern. Care sunt primele masuri pe care le-ati luat, de cand ati fost numit secretar de stat responsabil cu acest domeniu?


Bogdan Dragoi: Impreuna cu reprezentantii Autoritatilor de Management, lucram  la un plan de imbunatatire a activitatii. Prima initiativa este reducerea perioadei de timp cuprinsa intre depunerea  proiectul si semnarea contractului de finantare.

 

Sursa: Euractiv

 

Statul garanteaza creditele luate de firme pentru a-si plati darile

 

Statul va garanta creditele luate de companiile mici si mijlocii pentru plata datoriilor la bugetul de stat, dupa ce veniturile bugetare au scazut ingrijorator in ultimele luni. Aceasta este una din masurile de criza anuntate marti de oficialii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), care se asteapta ca in acest an dificil sa acorde garantii pentru diverse credite in valoare de 1,4 miliarde de lei, cu 60% peste nivelul din 2008. Cum functioneaza mecanismul? Practic, daca o companie nu are cu ce sa gajeze o finantare, statul suporta acea garantie in fata bancii, in proportie de 80-100%.

 

Sursa: Gandul

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!