ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(17.02.2009)

Revista Presei 17.02.2009

 

Exporturile de carne de pasare s-ar putea dubla in 2009

 

Crescatorii de pasari estimeaza ca isi vor dubla exporturile de carne de pasare si vor mari capacitatea de productie interna, in 2009, comparativ cu anul precedent, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania (UNCPR), Ilie Van, informeaza NewsIn.
Potrivit presedintelui UNCPR, producatorii romani vor exporta, in 2009, circa 15.000 de tone de carne de pui, fata de 8.000 de tone exportate in anul precedent.

 

Sursa: Curierul National

 

Subventiile pentru animale, amanate din cauza APIA

 

Cea de-a doua transa la platile nationale directe complementare restante pentru ovine si caprine este amanata cu cel putin o saptamana din cauza notificarilor APIA privind marirea numarului de capete de animale, care necesita recalcularea sumei, a declarat Miron Moldovan, potrivit NewsIn.
Conform secretarului general al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Miron Moldovan, efectuarea platilor, cu termen initial 15 februarie 2009, va fi amanata cu cel putin o saptamana, din cauza notificarilor recente ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), care a facut pana in prezent trei informari privind majorarea numarului de ovine si caprine.

 

Sursa: Curierul National

 

Are Romania nevoie de ajutor de la FMI?

 

Premierul Emil Boc a declarat ca ia in calcul posibilitatea unui ajutor financiar pentru Romania. Deocamdata, aceasta idee este doar un proiect, deoarece nu se stie nici de unde va proveni imprumutul nici daca, in definitiv, este nevoie de bani. Boc ezita deocamdata intre Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

 

Sursa: Capital

 

 

Preturile apartamentelor vechi ar putea scadea cu 30% pana la sfarsitul anului

 

Vesti bune pentru cei care vor sa-si cumpere apartamente. Dupa cresteri semnificative ale preturilor locuintelor in ultimii ani si luni de asteptare in 2008, pana la sfarsitul acestui an locuintele se vor ieftini din nou. Cel putin asa spun specialistii imobiliari. „Raportat la decembrie 2008, preturile de pe segmentul rezidential au scazut cu 15% la apartamentele vechi si cu 5-10% la apartametele noi. Deci in total, vorbim de o scadere a preturilor cu pana la 35% pe piata rezidentiala. In aceasta conjunctura, pretul de piata pe apartamente nu se mai poate forma astfel incat exista posibilitatea ca acestea sa scada cu inca 30% de-a lungul acestui an.

 

Sursa: Gandul

 

Boc le cere bancilor straine sa nu lase fara bani “fiicele” din Romania

 

Premierul Emil Boc cere bancilor straine sa nu-si lase fiicele din Romania fara bani, in contextul crizei internationale si a lipsei de lichiditati din sistemul bancar mondial dar si al dependentei Romaniei de banii strainilor. El continua astfel discursul de la inceputul acestei luni al presedintelui Traian Basescu, care a declarat ca bancile straine cu actionariat majoritar strain au obligatia sa continue sa asigure necesarul de resurse pentru finantarea activitatilor economice de pe piata romaneasca. De cealalta parte a baricadei, presa austriaca vorbeste despre falimentul Austriei, din cauza cresterii numarului de datornici din statele est-europene. Varianta nationalizarii bancilor, folosita de state ca Marea Britanie si SUA, nu este luata in calcul de Guvernul de la Bucuresti, motivul fiind foarte simplu: nicio banca nu este in pericol din cauza crizei.

Sursa: Gandul

 

Soldul european al Romaniei: minus 3 miliarde euro

 

Premierul Boc a declarat ieri ca, de la intrarea in Uniunea Europeana, Romania a dat mai multi bani la bugetul comunitar decat a primit. Cifrele arata ca balanta nu este chiar pe minus, dar ca daca lucrurile nu se indreapta urgent, are toate sansele sa ajunga acolo. Din cele 3,1 miliarde de euro din fondurile structurale ale Uniunii Europene la dispozitia Bucurestiului in 2007 si 2008, au fost cheltuite circa 176 de milioane, adica nici mai mult, nici mai putin de 6% din bani.

 

Sursa: Romania Libera

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!