ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(16.02.2009)

Revista Presei 16.02.2009

 

Izolarea termica va costa proprietarii doar 20% din suma

 

Ministerul Dezvoltarii a elaborat un proiect de act normativ potrivit caruia asociatiile de proprietari vor participa intr-o masura mai redusa decat in prezent la finantarea lucrarilor de reabilitare termica a cladirilor. Astfel, proprietarii vor plati 20% din costurile totale, nu 33%, ca in prezent. Diferenta va fi acoperita din fonduri de la bugetul de stat (50%) si autoritatile locale (30%). In prezent, proprietarii, statul si autoritatile locale au obligatia sa acopere fiecare circa o treime din suma totala necesara

 

Sursa: Curierul National

 

Speculatorii vaneaza leul

 

Volatilitatea pietei valutare din prima saptamana a lunii s-a mentinut si in cea precedenta pe fondul pozitiilor luate de speculatori pe monedele emergente si cea nipona.
De altfel, intre evolutia yenului si cea a monedelor din regiune exista o puternica legatura, data de speculatorii "carry trade" care se imprumuta pe piata nipona, unde dobanda este aproape 0%, si fac plasamente pe cele emergente, acolo unde pot obtine randamente mult mai mari, avand in vedere ca aici dobanzile sunt mult mai mari.

Sursa: Curierul National

 

Boala economiei romanesti se trateaza cu cresterea fiscalitatii

 

Pentru ca diagnosticul este mai grav chiar si decat cel al unor tari aflate deja in recesiune,

Reteta consacrata de atenuare a efectelor recesiunii economice - relaxare fiscala pe componenta consum/productie, concomitent cu stimularea investitiilor nu are sanse de reusita in Romania. Aceasta este concluzia care reiese din strategia adoptata de Cabinetul Boc, pentru care principalele solutii de criza sunt cresterea poverii fiscale la angajat si angajator (cu consecinta imediata a diminuarii consumului), largirea bazei de impozitare prin introducerea unor noi categorii de contribuabili, suprataxarea anumitor tipuri de profituri si cresterea in avant a accizelor.  Exista si o jumatate plina a paharului, dar care nu o compenseaza pe cea goala in termeni de resurse financiare pentru mediul de afaceri si cetateni.  

 

Sursa: Financiarul

 

Cele sapte greseli capitale ale bancherilor, care au dus la criza

 

Criza financiara are "meritul" de a fi descoperit o serie de puncte slabe ale unui sistem financiar condus de bancherii care pana nu demult erau considerati niste zei ai finantelor. De la inceputul crizei si, probabil, pana la sfarsitul ei, liderii bancilor vor fi considerati vinovati de criza financiara. Analistii s-au intrebat care sunt insa greselile care au determinat si amplificat criza.

 

Sursa : Capital

 

Urmeaza al doilea val de tari care vor avea nevoie de ajutorul FMI

Un nou val de tari va cadea victima in fata crizei economice, ele trebuind sa fie salvate de catre Fondul Monetar International (FMI), a avertizat directorul Fondului, Dominique Strauss-Kahn in cadrul reuniunii G7 de la Roma.

Avertismentul se bazeaza pe ingrijorarile care spun ca in cursul anului viitor inca o economie majora la nivel mondial va fi nevoita sa ceara ajutorul FMI.

Sursa : Capital

 

Bucurestiul, capitala falimentului: 50.000 de firme ar putea disparea

 

Anul crizei va „curata” registrul comertului din Romania de multe firme nevoite sa-si opreasca activitatea, dar si de cele care nu mai activeaza de ceva timp, dar care nu au declarat inca acest lucru. La nivelul anului trecut, 52.699 de firme au fost radiate din registrul comertului, in crestere cu 4,7% fata de anul 2007, arata datele furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului la solicitarea Gandul.

Din total, in 2008, aproape 9.000 de firme au dat faliment, cu 65,5% mai multe decat in 2007. „Cresterea din ultima perioada a firmelor falimentare se datoreaza in mod cert crizei. E un semnal de alarma si cred ca in acest ritm vom ajunge in iunie la un procent de crestere de 71%, iar institutiile nu vor face fata cererilor de insolventa”,

Sursa : Gandul

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!