ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(13.02.2009)

Revista Presei 13.02.2009

 

APIA are de recuperat 5,9 milioane lei subventii din fonduri UE

 

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) are de recuperat 5,9 milioane de lei de la agricultori si Consilii Locale care au primit pe nedrept subventii din fonduri UE aferente anului 2007, dauna fiind constatata in urma unor controale ale Directiei Antifrauda din institutie.
Directia Antifrauda si Control Intern a APIA a verificat modul de acordare a sumelor din fonduri europene in judetele Botosani, Galati, Tulcea, Caras-Severin, Timis, Cluj-Napoca, Dambovita, Vrancea, Bistrita Nasaud si Dolj.

 

Sursa: Curieul National

 

 

Inflatia a urcat la 1,24% in ianuarie, peste asteptarile analistilor

 

Inflatia s-a accelerat in ianuarie cu aproape un punct procentual, la 1,24%, de la 0,23% in decembrie, in timp ce rata anuala a urcat de la 6,3% la 6,7%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), care au depasit asteptarile tuturor analistilor.
Astfel, tarifele la servicii s-au majorat in ianuarie cu 8,92% comparativ cu luna similara a anului trecut, in timp ce preturile la marfurile nealimentare si la cele alimentare au crescut cu 6,43% si, respectiv, 5,93%.

 

Sursa: Curierul National

 

Constantin Nita: Aproape 40% dintre IMM-uri ar putea da faliment

 

Ministrul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Comert si Mediu de Afaceri, Constantin Nita, a declarat, joi, la Alba Iulia, ca aproape 40 la suta dintre IMM-uri vor avea probleme in acest an si ar putea da faliment din cauza crizei economice. "N-as vrea sa fiu pesimist, dar va fi un an foarte greu si vor fi multe IMM-uri care vor da faliment. Reducerea cererii si interne si externe, lipsa de lichiditati pe piata, lipsa de conditii de creditare vor crea probleme tuturor IMM-urilor", a spus Nita.

 

Sursa: Euractiv

 

Directorul FDSC, Ionut Sibian: "In urma referendumului din Elvetia, am putea beneficia de asistenta financiara a Guvernului acestei tari"

 

Pe langa programele UE, exista cativa donatori privati care mai finanteaza proiecte in Romania, a explicat Ionut Sibian, directorul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile. In plus, el a adaugat ca spera ca "firmele implicate in programul de CSR sa-si mentina cel putin bugetele de anul trecut, iar altele sa isi deschida apetitul pentru acest comportament" si ca sunt posibile finantari din partea Elvetiei. Vezi alte raspunsuri oferite de Ionut Sibian in cadrul intalnirii online de joi, 12 februarie.

 

Sursa: Euractiv

 

Taxele pe case cresc cu 24%

Taxele locale la terenuri, cladiri si mijloace de transport se maresc in acest an cu 24,3%, ceea ce nu reprezinta o crestere efectiva de fiscalitate, ci are un caracter de "recuperare", potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP). "Ajustarea in sens crescator a valorii impozabile nu reprezinta o crestere efectiva de fiscalitate, avand un caracter de recuperare, in urma mentinerii acestui nivel neschimbat pentru ultimii ani.

 

Sursa: Romania Libera

 

In 2009, Romania ar putea atrage investitii straine de circa 4,5-5 mld. Euro

 

In ciuda crizei globale si a lipsei banilor, Romania a reusit in prima luna si jumatate a acestui an sa adune intentii de investitii din partea strainilor. “Suma intentiilor de investitii straine pe care le-am contabilizat de la inceputul acestui an este de 400-500 de milioane de euro. Cele mai mari dintre ele vizeaza productia de panouri solare”, a declarat pentru Gandul Sorin Vasilescu, director in cadrul Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).

Sursa: Gandul

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!