ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Situatie proiecte depuse pentru a obtine finantare din REGIO


 

Situatie proiecte depuse pentru a obtine finantare din REGIO


(13.02.2009)

Pana la data de 03 februarie 2009 la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia au fost depuse 107 de proiecte prin care se solicita finantare nerambursabila prin Regio (Programul Operational Regional).
Din cele 107 proiecte depuse, 48 au fost respinse, 2 au fost retrase de aplicanti iar pentru doua proiecte aplicantii au renuntat la semnarea contractului. Situatia proiectelor depuse pe cele 5 axe ale Regio si care se afla in diferite etape ale procesului de evaluare este urmatoarea:


Axa prioritara 1- Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor- poli urbani de crestere (buget 197,96 milioane de euro). Domeniul 1.1. Planuri integrate de dezvoltare urbana. NICIUN PROIECT DEPUS LA NIVELUL REGIUNII SUD MUNTENIA.


Axa Prioritara 2: Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (buget 124,76 mil. euro). Domeniul major de interventie 2.1 Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi-urbane inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura.
Pana in prezent au fost depuse 32 proiecte din care 10 respinse si unul retras de aplicant Valoarea totala solicitata prin aceste 32 de proiecte a fost de aproximativ 887 mil. lei. Din cele 21 proiecte ramase, 2 proiecte sunt in rezerva, 5 sunt in curs de evaluare, 11 proiecte sunt in etape precontractuale si pentru 3 s-au semnat contractele de finantare.

Axa prioritara 3: Imbunatatirea infrastructurii sociale (buget 93,56 mil. euro) are trei domenii majore de interventie:
- Domeniul major de interventie 3.1.Reabilitarea / modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate -24,70 mil. Euro. NICIUN PROIECT DEPUS
- Domeniul major de interventie 3.2.Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale -14,16 mil. Euro. NICIUN PROIECT DEPUS
- Domeniul major de interventie  3.3 Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta –14,16 mil. Euro. NICIUN PROIECT DEPUS
- Domeniul major de interventie 3.4 Reabilitarea/ modernizarea / dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua –40,54 mil. Euro. Patru proiecte depuse si aflate in curs de evaluare, asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 27,4 mil lei.

 Axa prioritara 4- Sprijinirea mediului de afaceri regional si local (buget 113,22  mil. euro). 
- Domenul major de interventie 4.1. Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala. Un singur proiect depus si retras ulterior de aplicant.
- Domeniul major de interventie 4.2 - Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea de noi activitati. NICIUN PROIECT DEPUS.
- Domeniul major de interventie 4.3 - Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor. In cadrul primului apel de proiecte cu termen limita de depunere 16 iunie 2008 au fost depuse 54 de cereri de finantare de catre solicitantii din regiunea Sud Muntenia in valoare totala de aproximativ 67,5 milioane lei (din care asistenta financiara nerambursabila solicitata aproximativ 45 milioane lei). Au fost respinse 29 de proiecte in urma verificarii conformitatii administrative, eligibilitatii si evaluarii tehnice si financiare, doi aplicanti au renuntat la semnarea contractului, iar 23 de proiecte sunt in curs de contractare.

Axa prioritara 5- Dezvoltarea si promovarea turismului (buget 101,86 mil. Euro)
-  Domeniul major de interventie 5.1. Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe – Trei proiecte depuse, unul respins ca neconform administrativ si redepus ulterior, in prezent cele doua proiecte urmand a fi evaluate tehnic si financiare.
Valoarea asistentei financiare nerambursabile solicitate aproximativ 8,6 mil lei.
-  Domeniul major de interventie 5.2.
Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice. Treisprezece proiecte depuse pana la termenul limita de 19.12.2008, din care noua proiecte respinse si patru in curs de evaluare, cu o valoare a asistentei nerambursabile solicitate de aproximativ 28,7 mil lei.
-  Domeniul major de interventie 5.3. Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica. Pentru acest domeniu alocarea financiar este distribuita la nivel national iar organismul intermediar ce se ocupa de acest domeniu este Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

 

ADR Sud Muntenia  este Organism Intermediar pentru Regio si are responsabilitati delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilitatile de finantare din Regio puteti obtine contactand expertii Serviciului Dezvoltare proiecte, monitorizare si evaluare POR : 0242-331-769, 0242-315-009, 0728-026-708, fax : 0242-313-167 , email : oi@adrmuntenia.ro .

 

Sursa: ADR Muntenia

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!