ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Guvernul a stabilit data de 29 martie 2009 pentru alegerile locale partiale din 5 localitati


 

Guvernul a stabilit data de 29 martie 2009 pentru alegerile locale partiale din 5 localitati


(13.02.2009)

Duminica, 29 martie 2009, este data la care se vor organiza si desfasura alegeri pentru functia de primar in orasul Pecica, judetul Arad, comuna Cefa, judetul Bihor, comuna Cornesti, judetul Cluj, comuna Strunga, judetul Iasi si comuna Albesti, judetul Mures.
Guvernul a adoptat, in sedinta de astazi, o hotarare privind stabilirea datei alegerilor locale partiale pentru alegerea primarilor in unele circumscriptii electorale.
Mandatul primarului orasului Pecica a incetat de drept, ca urmare a demisiei lui Cionca Arghir Iustin Marinel.
De asemenea, mandatul primarului comunei Cefa a incetat de drept, ca urmare a demisiei lui Roman Ioan Sorin.
Mandatul primarului comunei Cornesti a incetat de drept, ca urmare a decesului lui Chifor Ioan.
Mandatele primarilor comunelor Strunga, respectiv Albesti, au incetat de drept din cauza incompatibilitatii functiei de primar cu cea de parlamentar.
Tot in sedinta de astazi, Executivul a aprobat Programul calendaristic privind realizarea actiunilor referitoare la alegerile locale partiale pentru primari din data de 29 martie 2009.
Astfel, printre aceste masuri se regaseste, de exemplu, numerotarea circumscriptiilor electorale, prin ordin al prefectului, in termen de 2 zile de la data stabilirii alegerilor, dar nu mai tarziu de 21 februarie 2009.
De asemenea, in termen de cel mult 10 zile de la data stabilirii alegerilor, dar nu mai tarziu de 1 martie 2009, se va face delimitarea si numerotarea sectiilor de votare, precum si aducerea la cunostinta publica a delimitarii si numerotarii sectiilor de votare si a numerotarii circumscriptiei electorale; de aceasta actiune raspunde primarul, modalitatea de realizare fiind prin dispozitie si prin afisare.
Cel mai tarziu cu 20 de zile inainte de data desfasurarii alegerilor, dar nu mai tarziu de 9 martie 2009, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri sau candidatii independentii isi vor depune candidaturile.
In termen de 24 de ore de la inregistrarea, dar nu mai tarziu de 10 martie 2009, Biroul electoral de circumscriptie va afisa candidaturile acceptate.
Cu 15 zile inainte de data desfasurarii alegerilor, 14 martie 2009, va incepe campania electorala.
Cel mai tarziu cu 5 zile inainte de data alegerilor, 24 martie 2009, se vor tipari buletinele de vot, de catre Biroul electoral de circumscriptie, prin grija prefectului.
In ziua de sambata care precede data alegerilor, 28 martie 2009, ora 7.00, se va incheia campania electorala.
Votarea la alegerilor locale partiale din 29 martie 2009 incepe la ora 7.00 si se incheie la ora 21.00.

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!