ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » MAPDR


 

MAPDR


(13.02.2009)

Romania va primi in anul 2009 suma totala de 28.2 milioane euro de la Uniunea Europeana pentru punerea in aplicare a programului anual de distribuire a alimentelor, provenite din stocurile comunitare de interventie, catre persoanele defavorizate din tara noastra. Perioada estimata pentru selectarea operatorilor economici prin licitatie, incheierea contractelor si distributia produselor va fi martie-decembrie 2009.

Din suma totala, peste 26,7 milioane euro sunt destinate achizitionarii de faina alba de grau si zahar alb standard, diferenta constituind acoperirea cheltuielilor administrative si de transport.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), institutie aflata in subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), a publicat anuntul de intentie in sistemul electronic de achizitii publice in vederea organizarii licitatiei publice pentru desemnarea furnizorilor care vor prelua alimentele din depozitele comunitare si le vor distribui, mai apoi, persoanelor defavorizate din Romania.

In oferta de participare la licitatie sunt foarte clar stabilite natura si caracteristicile produselor care trebuie furnizate, cerintele referitoare la ambalare si marcare, precum si celelalte obligatii legate de furnizare, iar selectarea agentilor economici care vor livra produsele catre depozite se va face prin emiterea de invitatii la licitatii conform OUG nr. 34/2006. Urmarirea derularii contractelor se afla in sarcina Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Avand in vedere experienta anului trecut – primul an in care a fost derulat Programul in Romania, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) urmeaza sa modifice si sa completeze H.G. nr. 410/2008 sub aspectele largirii ariei persoanelor beneficiare avand in vedere marirea sumei acordate Romaniei cu 26% fata de anul trecut si desemnarii organismelor responsabile cu gestionarea si distribuirea produselor catre beneficiari (organizatii caritabile, Biserica).

Organele de specialitate ale Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale vor monitoriza in permanenta indeplinirea Programului de catre APIA.

Sursa: Biroul de Presa al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!