ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(09.02.2009)

Revista Presei 09.02.2009

 

Isarescu: Vom avea grija de cei care au credite in valuta

 

BNR: In Romania sunt aproximativ 500.000 de persoane care au credite in valuta
"Acum doar sa deschidem gura de cresteri salariale, ca si apar presiuni pe curs"
Banca centrala a cumparat 10 mld. euro, in 2005-2007, pentru echilibrarea cursului

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a dat vineri un semnal ca ii va sprijini pe cei care au luat credite in valuta si care in prezent se confrunta cu dobanzi marite, dar mai ales trebuie sa faca fata deprecierii puternice a leului din ultimele zile. Oficialul Bancii Nationale a precizat ca in Romania exista aproximativ 500.000 de persoane care au credite in valuta.

 

Sursa: Curierul National

 

Suprafata cultivata cu floarea-soarelui va scadea cu pana la 30%

 

Suprafata cultivata cu floarea-soarelui va scadea cu pana la 30% in 2009, comparativ cu anul precedent, a declarat presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli (FNPAR), Viorel Matei. Potrivit acestuia, motivul pentru care agricultorii vor renunta la aceste culturi il reprezinta pretul mic cu care se vinde floarea-soarelui in acest moment.  "Pretul la care se comercializeaza acum floarea-soarelui este undeva la 0,7 lei pe kilogram si, cu siguranta, acest pret nu va mai evolua deoarece piata europeana este destul de echilibrata la productia de floarea-soarelui",

 

Sursa: Curierul National

 

Piata de pregatire profesionala mizeaza pe banii europeni

 

Firmele pot accesa fonduri europene de 940 milioane euro in urmatorii patru ani, pentru recalificare profesionala.

» Piata de instruire si reconversie profesionala poate depasi 50 milioane euro in 2009.

Piata de instruire profesionala din Romania ar putea depasi 50 milioane euro in acest an, daca firmele vor accesa fondurile europene destinate resurselor umane, spun specialistii. Anul trecut, piata de instruire profesionala a avut o cifra de afaceri estimata la 40 de milioane euro.

Sursa: Romania Libera

 

Ministerul IMM-urilor da 63 de milioane euro pentru proiecte europene

 

Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri (MIMMCMA) a semnat primele 22 contracte cu firmele care au castigat fonduri structurale in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.
Proiectele vor beneficia de sprijin financiar in valoare de pana la 920.000 lei pentru investitii. Bugetul alocat pentru acest proiect este de 62,6 milioane euro, echivalent in lei.

Sursa: Romania Libera

 

UE ar putea declansa procedura de infringement daca Romania nu rezolva problema gropilor ecologice

 

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, sambata, la Craiova, ca din 2010 Romania va fi penalizata de catre Comisia Europeana cu 200.000 de euro pe zi daca nu va rezolva problema gropilor ecologice. Potrivit ministrului Mediului, impotriva Romaniei s-ar putea declansa procedurile formale de infringement (incalcarea dreptului comunitar) la capitolul mediu, daca nu vor fi inchise gropile de gunoi neconforme.

 

Sursa: Euractiv

 

Alegatorii elvetieni au decis sa permita accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii

 

Alegatorii elvetieni au acceptat sa reinnoiasca acordul de libera circulatie a persoanei cu UE si extinderea acestuia pentru romani si bulgari, anunta pagina electronica a cotidianului LeTemps. Potrivit primelor rezultate ale referendumului de duminica difuzate de institutul GFS, 59,6% dintre alegatori s-au pronuntat in favoarea extinderii acordului. 22 din cele 26 de cantoane au votat in favoarea extinderii acordului.

 

Sursa: Euractiv

 

Dacia demareaza din nou

 

Dupa o pauza de doua saptamani, muncitorii uzinei Dacia s-au intors astazi la lucru, la fel de ingrijorati privind deterioarea pietei auto afectata de criza ce ar putea determina noi sistari ale productiei sau chiar disponibilizari de personal.

Sursa: Capital

 

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!