ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » In proiectul legii bugetului de stat pe anul 2009 au fost incluse propunerile rezultate in urma discutiilor cu partenerii sociali


 

In proiectul legii bugetului de stat pe anul 2009 au fost incluse propunerile rezultate in urma discutiilor cu partenerii sociali


(09.02.2009)

Guvernul a inclus in proiectul legii bugetului de stat pe 2009 propunerile rezultate in urma discutiilor cu partenerii sociali. Proiectul legii bugetului de stat si proiectul legii asigurarilor sociale de stat vor fi trimise maine Parlamentului, a anuntat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.

“Bugetul este axat, in primul rand, pe mentinerea si crearea de noi locuri de munca, pe absorbtia fondurilor comunitare si pe realizarea unui echilibru intre componenta dezvoltarii economice si cea de protectie sociala pentru protejarea populatiei cu cele mai mici venituri”, a afirmat premierul Emil Boc.

Seful Executivului a mentionat ca pachetul de masuri pentru sustinerea cresterii economice este concentrat pe trei directii:

· Masuri pentru relansarea si stimularea cresterii economice,

· Masuri pentru finantarea economiei si cresteri ale lichiditatii,

· Masuri cu caracter social.

Primul-ministru a anuntat, de asemenea, ca in sedinta de astazi Guvernul a decis inghetarea indemnizatiilor demnitarilor si ale persoanelor aflate in functii assimilate celor de demnitate publica, la nivelul anului trecut. “In acest an, demnitarii si cei care sunt asimilati cu functii de demnitate publica nu vor primi majorari salariale. Toate majorarile salariale care se vor acorda anul acesta in urma discutiilor pe care le vom incepe cu partenerii sociali dupa 15 aprilie, vor fi orientate spre cei cu salarii mici, astfel incat sa suporte cat mai usor aceasta perioada dificila de criza economica”, a afirmat primul-ministru.

Seful Executivului a precizat ca in Romania sunt aproximativ 7000 de demnitari si de persoane asimilate functiei de demnitate publica, de la primul-ministru, ministrii, secretari de stat, subsecretari de stat, directori, directori adjuncti, deputati, senatori, primari, viceprimari, presedinti de consilii judetene, vicepresedinti, consilieri judeteni, consilieri locali, si alte functii din structurile administratiei centrale si locale asimilate acestora.

 

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!