ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(03.02.2009)

Revista Presei 03.02.2009

 

Liviu Dragnea a demisionat din functia de ministru de Interne

 

Ministrul de Interne, Liviu Dragnea, si-a anuntat demisia luni seara, motivand fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009: "nu poate asista tacit la diminuarea resurselor financiare ...".

Dragnea a precizat ca fara resurse tintele asumate de el la preluarea mandatului - de descentralizare a administratiei publice si de crestere a sigurantei cetatenilor nu pot fi atinse:"Atat timp cat structurile ministerului nu sunt sustinute financiar, nu pot atinge tintele asumate".

 

Sursa: Hotnews

 

Euro ia altitudine

Dupa cresterile accelerate din primele zile din acest an, cursul euro/leu si-a luat un binemeritat ragaz, rastimp in care cotatia a ramas intr-un coridor de variatie bine definit, situat intre nivelurile de 4,2 lei pentru un euro si 4,34. Apropierea, in urma cu cateva zile, a perechii valutare din nou de pragul de 4,2, dublata de unele zvonuri privind interventia pe piata valutara a BNR, a fost de natura sa dea speranta atat companiilor, cat si familiilor care au contractat credite in moneda europeana.

 

Sursa: Curierul National

 

Finantele vor aloca 140,3 mil. lei pentru investitii publice

Valoarea totala a cheltuielilor pentru investitii publice ale Ministerului Finantelor (MFP) se va ridica in acest an la 140,3 milioane de lei (35,07 milioane euro), in crestere cu 73% comparativ cu nivelul din executia preliminata din 2008, de 81,05 de milioane de lei. Suma de 140,3 milioane  lei reprezinta 0,87% din totalul cheltuielilor bugetare alocate Ministerului Finantelor in 2009, de 16,076 miliarde lei, informeaza Mediafax.

 

Sursa: Curierul National

 

Rezervele valutare ale BNR au scazut cu 211 mil. Euro

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au scazut in ianuarie cu 211 mil. euro fata de decembrie 2008, la 26,01 mld. euro, pe fondul unor iesiri de 3,3 mld. euro si intrari de 3,089 mld. euro. La 31 decembrie 2008, rezervele valutare ale BNR se situau la nivelul de 26,22 mld. euro.

 

Sursa: Curierul National

 

Azi se da sentinta pentru delimitarea platoului continental din zona Insulei Serpilor

Azi se da sentinta definitiva in disputa Romaniei cu Ucraina asupra platoului continental al Marii Negre, din zona Insulei Serpilor. Partile implicate se asteapta la un compromis din partea Curtii Internationale de Justitie de la Haga.

 

Sursa: Capital

 

Cu proiectul de buget spre Parlament

 

Guvernul, impreuna cu reprezentanti ai patronatelor si ai sindicatelor au cazut de acord asupra proiectului de buget pe 2009, care va fi trimis apoi spre parlament. De asemenea, partenerii speciali au fost de acord cu amanarea discutiilor asupra majorarilor salariale pana la 15 aprilie, data de la care se va discuta si legea unica de salarizare in sectorul bugetar.

 

Sursa : Capital

 

Cetatenii UE, nemultumiti de piata creditelor pentru persoane fizice. Noua legislatie adoptata in Romania vizeaza problemele sesizate

 

Comisarul european, Meglena Kuneva, a prezentat luni, 2 februarie, noul "Tablou de bord al pietelor de consum", care indica performantele pietelor din anumite sectoare ale economiei din perspectiva consumatorilor. Piata creditelor bancare pentru persoane fizice, alaturi de cea a anergiei si a transportului urban sunt considerate cele mai problematice pentru consumatori. In Romania, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a confirmat, pentru EurActiv.ro ca, in ultima perioada, cele mai multe sesizari primite se refera la serviciile financiare, lucru care a condus la adoptarea unei Ordonante de Urgenta care rezolva, teoretic, o parte din probleme.

 

Sursa: Euractiv

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!