ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » „Programul de cooperare norvegian pentru crestere economica si dezvoltare durabila"


 

„Programul de cooperare norvegian pentru crestere economica si dezvoltare durabila"


(03.02.2009)

Depunerea de proiecte pentru „Programul de cooperare norvegian pentru crestere economica si dezvoltare durabila" s-a incheiat in data de 31 decembrie 2008. Agentia Innovation Norway a primit 71 de aplicatii cu o valoare totala de aproximativ 140 milioane de Euro pentru componenta de "aplicatii individuale" a Programului de cooperare norvegian pentru crestere economica si dezvoltare durabila. Cele mai bune proiecte vor fi selectate pana in data de 30 aprilie 2009 iar lista de proiecte aprobate va fi publicata pe site-urile www.fonduri-ue.ro/eeaqrants si www.norwaygrants.org.

Programul de cooperare norvegian pentru crestere economica si dezvoltare durabila, pentru care Ministerul Finantelor Publice este punct national de contact, are o alocare de 48 milioane de Euro si a fost lansat in 13 noiembrie 2007. Programul finanteaza reducerea emisiilor de gaze (inclusiv implementarea comuna a proiectelor sub protocolul Kyoto si a altor emisii in aer si apa), eficienta energetica si energie regenerabila, facilitarea productiei sustenabile (inclusiv certificarea si verificarea) si sanatatea.

Programul este structurat pe doua componente: „idei de proiecte" (seed money) si „aplicatii individuale". Pentru „idei de proiecte", depunerea proiectelor s-a incheiat la 18 iunie 2008. Din cele 132 de aplicatii primite s-au aprobat 39 de proiecte de tip seed money, in valoare totala de 1,1 milioane Euro. Proiectele selectate pe componenta „idei de proiecte" le gasiti postate pe site-urile www.fonduri-ue.ro/eeagrants si www.norwavgrants.org.

Sursa: Ministerul Finantelor

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!