ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Acreditarea sistemelor de management si control pentru Programul Operational Sectorial Mediu si pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice


 

Acreditarea sistemelor de management si control pentru Programul Operational Sectorial Mediu si pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice


(03.02.2009)

Programul Operational Sectorial Mediu si Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice au primit vineri, 16 ianuarie 2009, confirmarea Comisiei pentru acreditarea sistemelor de management si control. Acreditarea sistemelor de management si control se adauga Programului Operational Asistenta Tehnica, pentru care raportul de audit a fost aprobat de catre Comisia Europeana la 10 septembrie 2008.

Evaluarea conformitatii sistemelor de management si control este un proces complex, valabil fiecarui Program Operational din toate Statele Membre si obligatoriu pentru gestionarea Instrumentelor Structurale (Fonduri Structurale si de Coeziune). Ministerul Finantelor Publice, in calitate de coordonator national al Instrumentelor Structurale, a sprijinit constant institutiile implicate in obtinerea acreditarii.

Procesul de acreditare presupune o prima evaluare facuta de Autoritatea de Audit nationala, urmata de o evaluare a auditorilor Comisiei Europene.

La nivelul Uniunii Europene, din 433 Programe Operationale, pana la sfarsitul anului 2008 s-au trimis rapoarte de audit pentru 281 de programe si au primit acreditarea doar 88 de programe.

Sursa: Ministerul Finantelor

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!