ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Prim-ministrul Emil Boc a subliniat, printr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria, cele trei prioritati majore ale proiectului de buget pe anul 2009


 

Prim-ministrul Emil Boc a subliniat, printr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria, cele trei prioritati majore ale proiectului de buget pe anul 2009


(03.02.2009)

Investitia publica masiva, cresterea absorbtiei fondurilor europene si sprijinirea categoriilor defavorizate sunt cele trei prioritati majore ale proiectului de buget pe anul 2009, a subliniat astazi, primul-ministru Emil Boc, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Victoria. „Am decis la nivelul Guvernului sa alocam 20% din resurse, respectiv 10 miliarde de euro, pentru investitie publica masiva, ca solutie pentru mentinerea si crearea de noi locuri de munca. Stim ca doar mentinerea si crearea de noi locuri de munca poate constitui alternativa de baza pentru iesirea din criza si pentru asigurarea sustinerii financiare a componentei sociale”, a afirmat primul-ministru.

Seful Executivului a mentionat ca pentru a exista resursele necesare, Guvernul a decis reducerea cheltuielilor de personal, prin diminuarea unor sporuri, stimulente si prime. „Nu ma refer la sporurile consacrate prin Codul Muncii – sporul de vechime, sporul pentru munca de noapte – ci la eliminarea altor stimulente”, a explicat premierul.

In acest context, primul-ministru a mentionat sporul de care beneficiaza angajatii care lucreaza in domeniul absorbtie fondurilor europene, situat in prezent la 75% din salariu, aratand ca acestia vor beneficia de suplimente financiare numai pe baza de performanta. De asemenea, primul-ministru a mentionat sporurile pentru gestionarea imprumuturilor externe, pentru utilizarea unei limbi straine, indemnizatia pentru audit public, care nu isi gasesc justificarea avand in vedere ca aceste sarcini intra in obligatiile angajatilor. „Aceste sporuri, stimulente, impovareaza bugetul de stat”, a precizat primul-ministru, aratand ca in unele cazuri veniturile lunare ale unor directori generali din ministere sunt de 2,3 sau chiar 4 ori mai mari decat salariul de baza.

 

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!