ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(02.02.2009)

Revista Presei 02.02.2009

 

Intreprinzatorii solicita neimpozitarea profitului reinvestit in productie

CNIPMMR: Daca aceasta masura era luata acum 6 ani, in prezent nu mai importam peste 70% din alimente

Reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) solicita introducerea neimpozitarii profitului reinvestit incepand din acest an si nu din 2010 si, de asemenea, aplicarea masurii pentru toate tipurile de investitii legate de productie.

Sursa: Curierul National

 

Numarul pozitiilor futures a crescut cu 70,7% in ianuarie

 

Sesiunea de tranzactionare de vineri 30.01 a pus punct  primei luni a anului printr-o evolutie "rosie", in ton cu directia de baza urmata, cu exceptia catorva sedinte, de-a lungul intregii perioade in discutie. Pe fondul scaderilor, in ultima sedinta din ianuarie au fost incheiate 6.649 contracte futures si options din aproape 1.400 de tranzactii, cu o valoare de 5,22 milioane lei.

 

Sursa: Curierul National

 

Videanu: Romania risca sa piarda banii europeni din transporturi daca nu se urgenteaza procedurile

 

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a avertizat asupra pericolului ca Romania sa fie obligata sa returneze fondurile europene pe sectorul infrastructura, daca nu urgenteaza plasarea acestora in proiecte. 'Daca in domeniul transporturilor nu se vor urgenta procedurile pentru utilizarea fondurilor europene, in cadrul Programului Operational Sectorial Transporturi, Romania risca sa piarda banii', a declarat, sambata, ministrul Economiei, Adriean Videanu, intr-o dezbatere televizata, la care a participat si fostul ministru al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

 

Sursa: Euractiv

 

Vasile Blaga: Am preluat ministerul cu datorii de 10 ori mai mari decat la inceputul lui 2008

 

Ministrul dezvoltarii regionale si locuintei, Vasile Blaga, a declarat, la finele saptamanii trecute, ca a preluat ministerul cu datorii de peste 137 de milioane de lei, o suma de 10 ori mai mare decat la inceputul lui 2008. "Daca ministerului nostru nu i s-ar fi luat la ultima rectificare circa 160 de milioane de lei, puteau fi platite datoriile restante", a precizat el. Pentru 2009, insa, bugetul institutiei va fi de 3,74 miliarde de lei, cu peste 20% mai mare decat cel din 2008, reprezentand 0,64% din PIB.

 

Sursa: Euractiv

 

Topul ministerelor cu bani si masurile care ii fac pe patroni sa dea afara angajati

 

Pe primul loc se afla Ministerul Muncii, cu 4,1 mld. euro, respectiv 2,8% din PIB

Guvernul vrea marirea CAS-ului de la 9,5% la 10,5% din salariul brut. Patronii spun ca masura ii va forta sa dea afara angajati

Statul roman va cheltui in total circa 51,3 miliarde de euro anul acesta, dintre care 12 miliarde de euro de la bugetele locale. Pe lista celor mai “bogate” ministere, pe primul loc se situeaza Ministerul Muncii, care ar putea avea alocati pentru cheltuieli circa 4,1 mld. euro, respectiv 2,8% din PIB, conform proiectului de buget obtinut de Gandul.

Susa: Gandul

 

Taranii pot sa vanda lapte si oua in piete de la 1 februarie numai daca sunt inregistrati la ANSVSA

Taranii care vor sa vanda in piete produse alimentare, precum laptele si ouale, trebuie sa fie inregistrati la autoritatea veterinara si sa respecte conditii de igiena si etichetare, de la 1 februarie, acestia urmand sa fie controlati in perioada urmatoare.

Micii producatori pot vinde de la 1 februarie produse alimentare de origine animala (cum ar fi lapte, oua, carne, peste) in piete, targuri sau expozitii, la nivel national, doar daca s-au inregistrat la autoritatea sanitar-veterinara si daca respecta anumite conditii de irigina, potrivit unui ordin al ANSVSA.

Sursa: Financiarul

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!