ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(30.01.2009)

Revista Presei 30.01.2009

 

Economia romaneasca va fi lovita foarte puternic

 

 

Presedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), George Constantin Paunescu, a declarat, miercuri, la inceputul intalnirii reprezentantilor patronatelor cu seful statului, ca, economic, Romania "va fi lovita foarte puternic" in aprilie-mai si septembrie-octombrie. "Este mai grav decat se pare", i-a spus George Constantin Paunescu lui Traian Basescu, referindu-se la situatia economica. "Din pacate, Romania va fi lovita foarte puternic in aprilie-mai si septembrie-octombrie, spun aceste lucruri cu toata responsabilitatea si vazand circuitul economic si angajamentele pe ramuri ale economiei", a afirmat presedintele ACPR.

 

Sursa: Curierul National

 

Criza a marit numarul de rascumparari de asigurari de viata

 

Criza care afecteaza economia romaneasca incepand din luna octombrie 2008 a avut un impact mai ales asupra increderii consumatorilor si s-a manifestat pe piata asigurarilor de viata printr-o crestere semnificativa a numarului de rascumparari, a precizat ieri presedintele CSA, Angela Toncescu. "Sunt relevante, in acest sens, datele privind evolutia rascumpararilor inregistrate de societati.

 

Sursa: Curierul National

 

Primele masuri anticriza anuntate pentru mediul de afaceri

 

Neimpozitarea profitului reinvestit, infiintarea unui fond de contragarantare si compensarea TVA de platit cu TVA-ul de recuperat, in lunile ulterioare depunerii cererii de rambursare sunt principalele masuri pe care Guvernul le va adopta in vederea sustinerii mediului de afaceri, a anuntat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern. Cezar Coraci, ca reprezentant al mediului de afaceri si participant la negocierile legate de planul anticriza, considera ca sunt mai degraba "masuri pentru normalizarea mediului de afaceri" si asteapta niste date mai concrete, bazate pe cifre si termene de aplicare.

 

Sursa: Euractiv

 

Guvernul a aprobat bugetul pe 2009: Pensiile cresc cu 5%, Educatia va primi 6% din PIB

 

Guvernul a aprobat joi bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale pe anul 2009, a declarat premierul Emil Boc. Bugetul este construit pe urmatorii indicatori macroeconomici: crestere economica - 2,5%, deficit bugetar - 2%, rata inflatiei - 5%, PIB - 144,7 miliarde euro. Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat majorarea CAS cu 3,3%, fara a mentiona insa daca aceasta priveste doar angajatorii sau si salariatii.

 

Sursa: Euractiv

 

Romania a inceput discutiile cu Bruxelles-ul pentru un imprumut de 6-7 mld. Euro

 

Necesitatea aproape vitala de a finanta uriasul deficit de cont curent  a determinat autoritatile de la Bucuresti sa demareze discutiile cu Bruxelles-ul, respectiv Comisia Europeana, pentru un imprumut de urgenta.

 

Sursa: Capital

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!