ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(29.01.2009)

Revista Presei 29.01.2009

 

Industria si constructiile isi continua declinul

 

Managerii firmelor romanesti estimeaza reducerea productiei si a numarului de angajati in industrie si constructii in perioada ianuarie-martie 2009, dar si o activitate stabila in comert si servicii, desi preturile ar urma sa creasca, arata, miercuri, ancheta de conjunctura a Statisticii.

Sursa: Curierul National

 

 

Cursul a urcat la 4,2400 lei pe euro

 

Leul a continuat sa se deprecieze in partea a doua a sedintei interbancare de ieri, spre deosebire de valutele din regiune care s-au intarit fata de euro, iar cursul de schimb a crescut cu 1,7 bani, la 4,2350 - 4,2400 lei/euro.
Primele tranzactii au fost efectuate la 4,2250 - 4,2300 lei/euro, nivel putin mai mare decat cel de la inchiderea sedintei de marti, cand euro a fost cotat la 4,2180 - 4,2230 lei.

 

Sursa: Curierul National

 

Peste jumatate din blocurile existente au nevoie de reabilitare termica

La circa 58% din blocurile existente, adica 1,4 mil. apartamente, construite inainte de anul 1985, sunt necesare investitii urgente de reabilitare si modernizare termotehnica, suma necesara fiind de circa 5 mld. euro, sustin reprezentantii Ligii Asociatiilor de Proprietari - Habitat, potrivit NewsIn. Conform Ligii Asociatiilor de Proprietari - Habitat, Romania detine cel mai mare numar de locuinte in blocuri de prefabricate dintre toate tarile Europei Centrale, iar la circa 58% din blocurile existente (1,4 mil. apartamente din totalul de 2,4 mil.

 

Sursa : Curierul National

 

Ce ne recomanda Comisia Europeana pentru 2009

Comisia Europeana a lansat recomandarile sale pentru fiecare stat membru, pe tema implementarii reformelor structurale din cadrul Strategiei Lisabona, in contextul refacerii economiei europene. Strategia include mai mult linii mari decat recomandari concrete, care sunt lasate la latitudinea statelor membre, in functie de situatia de fapt.

 

Sursa: Capital

 

Ministerul Economiei pregateste investitii in domeniul energetic

 

Ministerul Economiei va demara un proces de evaluare a sistemului energetic romanesc, pentru a-l acorda la cerintele pietei si va pune un accent mai mare pe valorificarea resurselor regenerabile de energie. Astfel, este nevoie de o serie de programe de investitii in retehnologizare si modernizare, precum si adaptarea centralelor termoelectrice la cerintele europene de mediu. Aceste obiective ale noii echipe de conducere a ministerului au fost prezentate in cadrul unei intalniri cu noul sef al misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

 

Sursa: Capital

 

Atentie, in anul de criza 2009 Fiscul va calca pragul

 

Se anunta un an plin de controale de la Garda Financiara la toate companiile rau-platnice din Romania, dar mai ales pentru cele straine care au filiale pe piata locala. Motivul: necesitatea cresterii gradului de colectare a veniturilor la buget, mai ales dupa ce, in ultimele luni ale anului trecut, incasarile au scazut substantial.

"Ne asteptam la cresterea controalelor fiscale. Autoritatile de control vor fi mult mai agresive decat anul trecut, iar companiile trebuie sa fie mult mai pregatite decat inainte", a declarat Alexander Milcev, partener la compania de consultanta financiara si audit Ernst&Young.

Sursa: Gandul

 

CE: Sistemul taxelor in Romania, unul dintre cele mai impovaratoare din lume

 

In raportul de evaluare in detaliu pentru fiecare tara a stadiului Implementarii Reformelor Structurale din cadrul Strategiei de la Lisabona in contextul Planului European de Recuperare Economica, in anul 2008, prezentat miercuri de CE, una din recomandarile Consiliului pentru Romania in domeniul politicilor microeconomice este "adoptarea de masuri pentru reducerea substantiala a reglementarii excesive (red-tape), in scopul eliminarii unei importante surse de coruptie, si imbunatatirii mediului de afaceri".

 

Sursa: Euractiv

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!