ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(28.01.2009)

Revista presei 28.01.2009

 

Romanii au inceput sa inteleaga beneficiile cardurilor

Acestia au platit anul trecut prin carduri Visa cu 76% mai mult la comercianti

Cheltuielile facute de posesorii romani de carduri Visa la comercianti au avansat cu 76,3% in 2008, in timp ce numarul tranzactiilor a urcat cu 65,4%, pe fondul extinderii retelei de acceptare, a declarat ieri directorul general Visa Europe Romania, Catalin Cretu.

Sursa: Curierul National

 

Leul s-a apreciat pana la 4,22 lei pe euro, decorelat de regiune

 

Moneda nationala s-a apreciat spre finalul sedintei de ieri pana la 4,22 lei/euro, miscare decorelata de a regiunii, dupa ce, peste zi, cursul a urcat la un varf de 4,2562 lei/euro, pe o piata cu volume tranzactionate reduse. "Piata pare mai calma spre finalul zilei, dar si mai subtire, probabil ca volumele tranzactionate au fost destul de reduse", a declarat dealerul-sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle, citat de NewsIn.

 

Sursa: Curierul National  

 

Companiile pierd sute de milioane de euro, din fondurile europene pe care le-au castigat, din cauza cursului valutar

 

Deprecierea monedei nationale, impreuna cu intarzierea de luni intregi a aprobarii proiectelor depuse pentru finantare din fonduri structurale, au condus la un rezultat catastrofal din perspectiva companiilor private. Conform estimarilor HotNews.ro, folosind cursul de schimb oficial al Uniunii Europene, acestea au pierdut intre 8 si 18% din sumele castigate. UPDATE - MFP: ""Sumele neutilizate se afla in Trezoreria Statului"

Sursa: Euractiv

 

Bancile s-au transformat in case de economii

 

Firmele au pus deoparte 4,7 miliarde de lei in decembrie.

» Datori vanduti: 1.100 euro pe cap de locuitor.

Populatia si firmele din Romania au incheiat anul trecut cu datorii catre banci de 189 miliarde lei si depozite de 151,4 miliarde lei. In ultimele doua luni din 2008 activitatea bancilor s-a axat preponderent pe atragerea de resurse si incasarea de rate de la populatie si firme, in vreme ce creditarea aproape a inghetat.

 

Sursa: Romania Libera

 

Criza financiara a redus cu 60% activitatea transportatorilor

 

10% din cele 6.000 de firme de transport au dat faliment in ultimele doua luni.

»
Estimarile arata ca 30.000 de transportatori vor fi concediati in 2009.

Criza financiara, care a declansat reducerea comenzilor din partea producatorilor si distribuitorilor, ar putea arunca in faliment aproape doua treimi (60%) dintre transportatorii romani si ar putea duce la 30.000 de concedieri in 2009.
"Estimarile noastre sunt departe de cruda realitate.

 

Sursa: Romania Libera

 

Economia va fi peticita cu un imprumut extern de 6-7 miliarde de euro

 

Romania nu va imprumuta bani de la Fondul Monetar International (FMI), ci din surse euro­pene, a declarat marti seful statului, la Radio Romania Actua­litati. Declaratia vine la doar o zi dupa ce expertii Fondului si-au inceput vizita oficiala in tara pentru a evalua situatia economica si discuta politicile cu noul Guvern. "Aceasta combinatie, bani europeni si un acord de supraveghere cu FMI, care sa nu impuna conditionalitati, ci doar sa vizeze respectarea angajamentelor Romaniei fata de Uniunea Europeana atunci cand ia bani cu imprumut de acolo, cred ca este optima", a spus seful statului.

 

Sursa: Gandul

 

BERD a revizuit estimarea de crestere economica a Romaniei, de la 3% la 1%

 

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a revizuit in scadere, pentru a doua oara in ultimele doua luni, estimarea privind cresterea economica a Romaniei in 2009, de la 3% la 1%, a anuntat, marti, institutia financiara.

Sursa: Gandul

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!