ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(27.01.2009)

Revista Presei 27.01.2009

 

Producatorii agricoli vor primi subventii de peste 89 mil. Lei

 

Ministerul Finantelor Publice a alocat, vineri, 23 ianuarie, pentru efectuarea platilor reprezentand sprijinul financiar acordat producatorilor agricoli din sectorul zootehnic pentru productia de carne, oua, miere, suma de 89.789.681 lei, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, potrivit NewsIn.

 

Sursa: Curierul National

 

Coruptia si taxa auto: Cele mai frecvente intrebari adresate de romani Parlamentului European

 

In fiecare an, zeci de mii de cetateni din Uniunea Europeana si chiar din lumea intreaga se adreseaza Parlamentului European pentru a se informa, a face propuneri sau pentru a prezenta plangeri. De la aderarea tarii noastre la UE, cetatenii Romaniei si-au utilizat mult dreptul de a adresa intrebari Parlamentului European in limba nationala sau in una dintre celelalte limbi oficiale ale Uniunii Europene. Iata intrebarile cele mai frecvent abordate in scrisorile lor.

 

Sursa: Euractiv

 

Functionarii care lucreaza cu fonduri UE vor fi platiti in functie de performante

 

Vicepremierul Dan Nica a declarat luni ca s-a decis ca functionarii care lucreaza in programe de atragere a fondurilor UE sa fie remunerati individual, in functie de performante. Nica a spus ca cele 20.000 de persoane angajate pentru acest lucru au avut performante slabe.

 

Sursa: Euractiv

 

Leul a primit un intaritor. BNR: „Noi nu ne comentam interventiile sau neinterventiile“

 

Banca Nationala a scos la vanzare circa 350 de milioane de euro pentru a duce cursul in jos vineri, sustin unii dealeri

Oamenii de afaceri cer BNR-ului sa apere leul de euro. Economistii spun ca nu are rost, atat timp cat investitorii nu au incredere in economia locala

 

Sursa: Gandul

 

Exporturile scad dramatic

Lipsa contractelor cu partenerii straini si declinul industriilor auto si metalurgice au deteriorat exporturile Romaniei in ultimele doua luni ale anului trecut, iar inceputul de an anunta o posibila reducere la jumatate a afacerilor exportatorilor in primul trimestru din 2009. Caderea exporturilor va declansa in lant inchiderea fabricilor, somaj si va pune presiune pe leu.

Sursa: Romania Libera

Consortiul Nabucco cere finantare BEI

 

Banca europeana de Investitii (BEI) a primit o cerere din partea consortiului care gestioneaza proiectul Nabucco, pentru sustinerea finantarii acestuia, insa institutia de creditare nu a luat o decizie in acest sens, a  declarat Philippe Maystadt, seful BEI. "Am fost contactati de partenerii din cadrul proiectului Nabucco si ni s-a cerut sa finantam o parte semnificativa a acestui proiect.

 

Sursa: Romania Libera

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!