ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Sistem de management integrat al deseurilor in comuna Mihai Viteazu Judetul Cluj


 

Sistem de management integrat al deseurilor in comuna Mihai Viteazu Judetul Cluj


(27.01.2009)

Incepand cu data de 01.12.2008, Consiliul Local al comunei Mihai Viteazu, in parteneriat cu Consiliul Local al comunei Calarasi, Consiliul Local al comunei Moldovenesti, Consiliul Local al comunei Iara si Consiliul Local al comunei Baisoara, a demarat implementarea proiectului „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor contaminate in microregiunea Mihai Viteazu, incluzand statie de sortare si transfer al deseurilor menajere nepericuloase valorificabile colectate selectiv si racorduri la utilitati”. Proiectul a obtinut finantare in cadrul Programului PHARE 2006 Coeziune Economica si Sociala „Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”.

Proiectul se va derula pe o perioada de 12 luni, iar valoarea totala a proiectului este: 881.836,23 Euro fara TVA.

Proiectul „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor contaminate in microregiunea Mihai Viteazu, incluzand statie de sortare si transfer al deseurilor menajere nepericuloase valorificabile colectate selectiv si racorduri la utilitati” are ca obiectiv specific dezvoltarea unui sistem de management integrat al gestionarii ecologice a deseurilor in vederea reabilitarii si protectiei mediului inconjurator.
Proiectul va ajuta la cresterea calitatii vietii si facilitarea dezvoltarii economice in microregiunea Mihai Viteazu, judetul Cluj.

Rezultatele preconizate ale proiectului sunt: o statie de sortare, un punct de transfer cu dotari si utilitati, 55 puncte de colectare a deseurilor, 3 autogunoiere, 272 eurocontainere, 6050 europubele, ecologizarea si reabilitarea depozitului actual de deseuri, instruirea personalului de operare a sistemului, instruirea a 4 persoane in management de proiect, un nivel crescut de informare si educare a populatiei.

Grupurile tinta carora li se adreseaza proiectul sunt locuitorii, institutiile publice si societatile comerciale din microregiunea Mihai Viteazu, personalul ce va fi instruit in operarea sistemului precum si personalul ce va fi instruit in managementul de proiect. Beneficiarii directi sunt ocupantii locurilor de munca create, persoane instruite in operarea sistemului, 4 persoane instruite in managementul de proiect, 262 de societati comerciale si agenti economici, 18.950 de locuitori ai celor 5 comune, Consiliile Locale ale comunelor Mihai Viteazu, Calarasi, Moldovenesti, Iara si Baisoara. Beneficiarii indirecti sunt: populatia din zonele invecinate comunelor si turistii din zona.

 

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!