ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(26.01.2009)

Revista Presei 26.01.2009

 

Ministerul Agriculturii va selecta noul presedinte al Agentiei de Pescuit

Postul de presedinte-director general la Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura (ANPA) a fost scos la concurs, dupa demisia depusa de Gheorge Stefan, la cererea ministrului agriculturii, Ilie Sarbu, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Concursul se organizeaza de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), in perioada 23- 26 ianuarie 2009.

 

Sursa: Euractiv

 

Masurile anticriza pot aduce un minus bugetar de 4,9% din PIB

 

Masurile anticriza discutate de Guvern cu sindicatele şi patronatele vor determina, in cazul includerii in bugetul pe 2009, un minus de venituri la bugetul general consolidat de 34 mld. lei (echivalent a 5,9% din PIB) şi vor permite incasari la buget de doar 5,9 mld. lei (circa 1% din PIB). Astfel, reprezentantii confederaiilor sindicale şi patronale au fost invitati, vineri, la Ministerul Finantelor, de catre ministrul de resort Gheorghe Pogea, pentru o noua discutie privind propunerile de masuri anticriza.

 

Sursa: Curierul National

 

Criza alimentara continua sa loveasca in cei saraci

 

Cu putin inainte de reuniunea de la Madrid privind criza alimentara, Banca Mondiala a tras un nou semnal de alarma prin care a aratat ca milioane de persoane din toata lumea continua sa sufere din cauza crizei alimentare.

"Preturile produselor alimentare, combinate cu impactul crizei financiare, nu fac decat sa agraveze dificultatile lumii aflate in dezvoltare", a declarat directoarea generala a BM, Ngozi Okonjo-Iweala, care va participa astazi la Madrid, la o reuniune a reprezentantilor din 95 de state, ce are ca tema criza alimentara.

Sursa: Capital

 

Cartelul bancilor. Plafonarea dobanzilor la depozite ar elimina concurenta de pe piata

 

Analistii economici critica decizia Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) de a limita dobanzile platite de banci la depozitele mari. Ei sustin ca aceasta masura este neconcurentiala si ar afecta atat consumatorii, cat si sistemul bancar, care, pe fondul lipsei de lichiditati de pe pietele externe, trebuie sa incurajeze economisirea interna. Fata de anii trecuti, cand bancile nu erau prea generoase in ceea ce priveste dobanzile la depozite, incepand din august-septembrie 2008, acestea se intrec in atragerea de fonduri.

 

Sursa: Gardianul

 

Dacia si-a oprit din nou activitatea pentru doua saptamani. 14.000 de angajati sunt in somaj tehnic

 

Uzina Autombile-Dacia Pitesti isi intrerupe luni productia, pentru a cincea oara in ultimele luni. 14.000 de salariati intra in somaj tehnic, timp de doua saptamani, activitatea urmand sa fie reluata in 9 februarie, a anuntat compania intr-un comunicat de presa.

Ca si la precedentele intreruperi de activitate, salariatii care intra in somaj tehnic vor fi remunerati cu 85% din salariul individual brut, dar nu vor mai primi bonuri de masa ca pana acum.

 

Sursa: Hotnews  

 

New York Times: euro poate fi o povara

 

Apartenenta la zona euro a protejat economiile statelor care au adoptat moneda euro  de riscul valutar, dar, pentru ca impune un control strict al deficitului bugetar, a lasat tarile mai putin dezvoltate fara un mecanism de actiune in fata crizei financiare, potrivit New York Times. Grecia, Irlanda, Portugalia si Spania fac fata unor crize majore si se deschide fie perspectiva falimentului, fie aceea, mai putin probabila, a abandonarii monedei unice.

 

Sursa: Romania Libera

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!