ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(23.01.2009)

Revista Presei 23.01.2009

 

Situatia din agricultura, aproape de dezastru

 

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat, ieri, ca situatia din agricultura este "aproape un dezastru", aratand ca unele structuri subordonate sunt ineficiente, desi angajatii au salarii mari, iar pentru programul destinat pescuitului finantat de UE nu a fost atras niciun ban. "Situatia, daca as caracteriza-o printr-o concluzie, e aproape un dezastru, suntem in blocaj total", a spus Sarbu, intr-o conferinta de presa.

 

Sursa: Curierul National

 

Cat va mai scadea pretul caselor si al terenurilor?

Vreti sa va cumparati o casa? Anul acesta este chiar indicat! Cel putin asta sustin specialistii din domeniu. Potrivit acestora, in anumite zone, cum ar fi cele centrale, preturile la case ar putea sa revina sau chiar sa treaca de nivelul inregistrat in perioada de varf (sfarsitul anului 2007 – prima jumatate a lui 2008).

Sursa: Capital

 

Tanasescu nu crede in prognoza Comisiei Europene

Cresterea Produsului Intern Brut (PIB) al Romaniei va suferi o incetinire drastica in acest an, dar e de asteptat ca evolutia economiei sa ramana "pe plus", sustine reprezentantul Romaniei la FMI, in vreme ce unele surse din institutiile internationale sustin ca nu exclud chiar si o recesiune a tarii. "Este greu de prognozat cresterea economica.Va fi cu siguranta o descrestere foarte puternica la nivelul intregii Europe, inclusiv al Europei Centrale si de Est, si va putea fi vazuta o deteriorare fata de prognozele anterioare", a declarat reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu, potrivit NewsIn.

 

Sursa: Curierul National

 

Zece banci cer ajutorul UE si BCE pentru Europa de Est

Bancherii romani spun ca, deocamdata, BNR ar trebui sa reduca rezervele obligatorii.

» Comisia spune ca a reactionat pozitiv la cerere, marind fondurile BEI si BERD.

Zece banci de top cu activitati in Europa Centrala si de Est fac lobby la UE si BCE pentru extinderea facilitatilor anticriza si in regiunea estica a Europei, potrivit cotidianului "Financial Times".

Sursa: Romania Libera

 

Mai putini bani pentru casa, mai multi pentru strictul necesar

Pe masura ce efectele crizei financiare internationale incep sa se adanceasca, cresc si grijile romanilor legate de ce ar putea aduce ziua de maine: preturi mai mari, somaj si chiar riscul unei recesiuni. Cele mai mari temeri sunt scumpirea utilitatilor (71%), deprecierea leului (69%) si cresterea preturilor la alimente (64%), intr-un cuvant, scumpirea costului vietii, dupa cum arata un sondaj realizat de Civitas Global Ketchum.

Sursa: Gandul

 

Guvernul vrea sa-si restranga personalul cu 20%

In sedinta sa de astazi, guvernul a decis reducerea cheltuielilor administrative. O prima masura in acest sens este reprezentata de reducerea numarului de posturi din aparatul guvernamental cu circa 20%. Premierul le-a cerut ministrilor sa vina cu propuneri concrete de restrangere a personalului. Decizia a fost in fapt luata cu o zi inainte, intr-o intalnire a liderilor coalitiei guvernamentale.

Sursa: Capital

 

Rambursarea platilor prin programul SAPARD, nu mai devreme de 3-4 luni

Rambursarea platilor prin programul SAPARD de catre Comisia Europeana nu va avea loc mai devreme de 3-4 luni, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu. El a adaugat ca planul de actiune al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a fost considerat necorespunzator de CE si trebuie refacut.

Sursa: Euractiv

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!