ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(23.01.2009)

Revista Presei 22.01.2009

 

Rusia ne livreaza din nou gaze. Dar nu la capacitate maxima

 

Dupa aproape doua saptamani de la scandalul ruso-ucrainean care a generat oprirea gazelor catre statele europene, livrarea acestora a fost reluata, fiind ridicata, totodata, situatia de urgenta.
Anuntul a fost facut ieri de ministrul Economiei, Adriean Videanu, potrivit caruia importul de gaze rusesti a fost reluat, atat pe la statia de la Mediesul Aurit (judetul Satu Mare), cat si pe la Isaccea (Tulcea). "In aceasta dimineata am hotarat suspendarea situatiei de urgenta in urma reluarii importului de gaze rusesti, in tara intrand trei milioane de metri cubi pe zi, din care 1,4 milioane prin Mediesul Aurit si 1,6 milioane prin Isaccea.

 

Sursa: Curierul National

 

Adrian Ciudin: Tot ce inseamna banca este ocolit in momentul de fata de investitori

 

Ieri am consemnat la Bursa de Valori Bucuresti a doua sedinta consecutiva de scaderi consistente, investitorii reactionand la picajul de patru procente din seara precedenta a indicelui Dow Jones de la New York. Deschiderea a fost moderata insa intensificarea ordinelor de vanzare dupa prima ora de tranzactionare a determinat o coborare ceva mai accentuata a cotatiilor. Inchiderea s-a realizat astfel in zona minimelor.

 

Sursa: Curierul National

 

Coface: Niciun sector nu poate deveni motor de crestere economica

 

Coface Romania a anuntat ieri mentinerea ratingului de tara al Romaniei la indicativul A4, insa atrage atentia asupra riscurilor legate de deficitul bugetar ridicat si a tendintei de crestere a numarului incidentelor de plata intre agentii economici. „Am preferat aceasta abordare conservatoare si nu am decis retrogradarea ratingului doar in baza evolutiilor violente din ultima parte a anului trecut, care totusi au inca un grad de relevanta scazut", a explicat Cristian Ionescu, country manager la Coface Romania.

Sursa: Curierul National

 

Berceanu: Implementarea proiectelor cu finantare europeana este prioritatea "zero" a ministerului transporturilor

 

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Constantin Dascalu, va analiza impreuna cu seful Directoratului General pentru Politici Regionale, Anastassios Bougas, stadiul implementarii proiectelor cu finantare europeana pentru Romania, precum si a restructurarii institutiilor responsabile cu implementartea POS-T (CNADNR, CFR). Intalnirea dintre cei doi va avea loc, joi, 22 ianuarie, la sediul Comisiei Europene.

Sursa: Euractiv

 

Fermierii si depozitarii pot vinde la APIA graul si porumbul pentru 101,31 euro/tona

Fermierii sau depozitarii care detin stocuri de cereale le-ar putea vinde Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pana la data de 31 mai 2009 la un un pret de interventie de 101,31 euro/tona, potrivit datelor APIA. Masura de interventie pe piata cerealelor este activa din data de 1 noiembrie 2008 pentru graul comun, graul dur, orzul, sorgul si porumbul.

Sursa: Euractiv

 

FMI: Dependenta Romaniei de cativa finantatori este periculoasa

 

Dependenta economiilor emergente europene, inclusiv cea a Romaniei, de un numar redus de institutii de credit occidentale, poate determina extinderea instabilitatii financiare de la o tara la alta si apoi in statele de origine ale bancilor respective, potrivit unei analize a FMI.

Situatia ar putea aparea in cazul unui soc produs in regiune, care ar crea necesitatea finantarii concomitente a mai multor state, punand in dificultate bancile-mama.

 

Sursa: Capital

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!