ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Lansarea proiectului ,,EVALUAREA POTENTIALULUI EOLIAN IN PARTEA DE SUD A BANATULUI DIN PERSPECTIVA DEZVOLTARII DURABILE”


 

Lansarea proiectului ,,EVALUAREA POTENTIALULUI EOLIAN IN PARTEA DE SUD A BANATULUI DIN PERSPECTIVA DEZVOLTARII DURABILE”


(23.01.2009)

Consiliul Judetean Caras-Severin lanseaza proiectul ,,Evaluarea potentialului eolian in partea de Sud a Banatului din perspectiva dezvoltarii durabile” in valoare totala de 410 710 euro din care 366 330 euro reprezinta finantarea acordata de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei.

Proiectul este finantat in cadrul Programului de Vecinatate Romania-Serbia 2006 si este realizat de Consiliul Judetean Caras-Severin in parteneriat cu Municipalitatea Varset si Universitatea „Eftimie Murgu” Resita.

Obiectivul general al proiectului este atingerea unei dezvoltari economico - sociale echilibrate in zona de granita dintre Romania si Serbia prin aplicarea principiilor cooperarii transfrontaliere in domeniul valorificarii potentialului eolian.

Prin proiectul ,,Evaluarea potentialului eolian in partea de Sud a Banatului din perspectiva dezvoltarii durabile” se urmareste identificarea arealelor in care se poate dezvolta infrastructura eoliana pentru producerea de energie verde, ca alternativa la tehnologia poluanta de producere a energiei electrice, in conditii de protectie a peisajelor naturale neantropizate si a mediului.

Conferinta de lansare a proiectului va avea loc in data de 23.01.2009, ora 11:00, la sediul Consiliului Judetean Caras-Severin, sala de sedinte, etaj 1.

 

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!