ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Inaugurarea centrul de informare si promovare a turismului PARCUL NATIONAL CHEILE NEREI-BEUSNITA


 

Inaugurarea centrul de informare si promovare a turismului PARCUL NATIONAL CHEILE NEREI-BEUSNITA


(23.01.2009)

Consiliul Local Sasca-Montana in parteneriat cu Municipalitatea Varset si Consiliul Judetean Caras-Severin au organizat la 22 ianuarie 2009, la sediul Centrului de informare turistica din localitatea Sasca Romana, comuna Sasca Montana, conferinta de finalizare a proiectului Centrul de informare si promovare a turismului Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.

Proiectul in valoare de 282.330,70 Euro a fost finantat prin Programul de Vecinatate Romania-Serbia 2004-2006. Valoarea finantarii nerambursabile oferita de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei a fost de 88% din valoarea totala, diferenta fiind asigurata de catre Consiliul Judetean Caras-Severin.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea economico-sociala echilibrata a zonei de granita dintre Banatul de Sud-Serbia si judetul Caras-Severin, prin cooperare transfrontaliera in domeniul promovarii turismului. In acest sens, in cadrul proiectului a fost incheiat un protocol de colaborare intre comuna Sasca Montana si Municipalitatea Varset privind promovarea atractiilor turistice din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita si Banatul de Sud - Serbia.

In cadrul proiectului a fost amenajat un centru de informare turistica la Sasca Romana, s-a realizat o baza de date cu privire la potentialul natural si antropic si infrastructura turistica existenta in arealul Parcului National Cheile Nerei-Beusita, s-au realizat produse de marketing turistic si a fost elaborata o Strategie de dezvoltare si promovare a activitatilor turistice in arealul Parcului National Cheile Nerei-Beusnita.

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!