ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(20.01.2009)

Revista Presei 20.01.2009

 

Comisia prognozeaza o crestere de 1,75% si un deficit bugetar de 7,5% pentru Romania

 

Conform previziunilor economice ale Comisiei, cresterea PIB in Uniunea Europeana ar urma sa se diminueze cu aproximativ 1,8% in 2009, inainte de a se redresa usor in 2010, cu 0,5%. Pentru Romania, Comisia 'vede' o crestere economica de doar 1,75% si un deficit bugetar de 7,5% din cauza majorarii nefundamentate a pensiilor.

 

Sursa: Euractiv

 

FNPAR cere reducerea pretului la motorina din agricultura cu 50%

 

Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR) solicita reducerea pretului la motorina folosita in domeniu cu 50%, grabirea finantarii proiectelor derulate cu fonduri europene si scutirea de la plata dobanzilor, pe o anumita perioada, pentru creditele destinate investitiilor, informeaza Mediafax.

 

Sursa: Curierul National

 

Deprecierea leului mareste preturile alimentelor

 

Presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu, a declarat, ieri, ca preturile la alimente vor creste dupa cel putin o luna de depreciere continua a leului, apreciind ca unii producatori si comercianti vor majora preturile cand vor ajunge la "profit zero".

 

Sursa: Curierul National

 

Presiune pe monedele din regiune

 

Deprecierea puternica a monedelor din regiune, cele mai mari pierderi inregistrandu-le cea poloneza si maghiara, au avut ca efect o scadere a leului.
Cursul mediu al euro a urcat de la 4,2655 la 4,2917 lei, cea mai mare parte a tranzactiilor realizandu-se in jurul pragului de 4,3 lei. Deschiderea s-a realizat in apropierea nivelului de 4,27 lei, nivelul minim al sedintei fiind de 4,2630 lei.

 

Sursa: Curierul National

 

Un salariu de doua ori mai mic pentru un credit ipotecar mare

 

Relaxarea de catre BNR a normelor de creditare in cazul imprumuturilor ipotecare ar putea da o gura de oxigen unei piete rezidentiale aflata in letargie.

Pentru ca banca centrala va permite din nou bancilor sa ofere un grad maxim de indatorare, valoarea ratei raportata la venituri fiind de pana la maximum 70% si nu circa 30% cat este in prezent, multi romani vor intra din nou in categoria celor care isi pot lua un credit ipotecar pentru o casa, desi nu au un salariu de peste 1.000 de euro. Primele semnale pozitive au inceput deja sa apara in randul agentiilor imobiliare.

Sursa: Gandul

 

Gazprom redeschide robinetul de gaze

 

Conducerea Gazprom a ordonat reluarea livrarilor de gaze naturale catre Europa prin Ucraina, incepand de astazi, ora 7 GMT.

Sursa: Capital

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!