ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Hotarare privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale


 

Hotarare privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale


(19.01.2009)

Guvernul a aprobat, in sedinta de astazi, organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Hotararea prevede extinderea competentelor ministerului, precum si reorganizarea structurilor din cadrul si din subordinea acestei institutii.

MADR este autoritatea publica centrala responsabila cu elaborarea, reglementarea si implementarea politicilor agricole comunitare si nationale si cu dezvoltarea, pe baze moderne, a domeniilor sale de activitate.

Agricultura si productia alimentara, dezvoltarea rurala, pescuitul si acvacultura, silvicultura, imbunatatirile funciare, optimizarea exploatatiilor si conservarea solurilor, cercetarea stiintifica de specialitate si fitosanitar, reprezinta domeniile de activitate ale MADR.

Activitatea ministerului vizeaza, de asemenea, asigurarea securitatii alimentare prin cresterea productiei agricole, absorbtia fondurilor comunitare destinate finantarii domeniilor specifice, stimularea transformarii gospodariilor taranesti in exploatatii agricole moderne cu caracter comercial, sustinerea financiara si fiscala a agriculturii prin programe multianuale.

In structura ministerului, in coordonarea directa a ministrului, functioneaza Autoritatea competenta pentru acreditarea agentiilor de plati pentru agricultura, dezvoltare rurala si pescuit si a Organismul Coordonator al agentiilor de plati pentru agricultura, dezvoltare rurala si pescuit, care acorda si/sau retrage acreditarea de functionare a acestora.

In subordinea MADR functioneaza Societatea Nationala a Produselor Agricole SA, Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare, Societatea Nationala a Imbunatatirilor Funciare si Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, iar in coordonarea ministerului se afla Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”, Autoritatea Hipica Nationala, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Imbunatatiri funciare - I.N.C.D.I.F. „ISPIF” Bucuresti.

Potrivit hotararii, in structura MADR sunt trei secretari de stat si un subsecretar de stat, care exercita atributiile delegate de ministru si un numar maxim de 605 de posturi, exclusiv demnitarii.

Actul normativ adoptat in sedinta de astazi abroga HG nr. 385/2007, care reglementa organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!