ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(16.01.2009)

Revista Presei 16.01.2009

 

Investitiile straine directe au crescut la 8,65 miliarde euro

 

Investitiile straine directe in Romania au crescut cu 31,88%, pana la 8,645 miliarde euro in perioada ianuarie-noiembrie 2008 fata de intervalul echivalent din 2007, acoperind deficitul de cont curent in proportie de 54%, arata datele BNR.

 

Sursa: Curierul National

 

Intreprinzatorii prezinta masurile anticriza

ACPR se reuneste azi in cadrul Conferintei Nationale


Presedintele ACPR, George Constantin Paunescu: Plata TVA sa se faca la data incasarii facturilor, si nu la data emiterii lor
CNPR: Vrem sustinerea firmelor care au comenzi si a celor care isi pastreaza angajatii
UGIR: Guvernul are obligatia de a pune in aplicare masurile anticriza

Sursa: Curierul National

 

BNR ne lasa sa luam credite mai mari

 

Bancile vor putea ridica gradul de indatorare la imprumuturile ipotecare.
» Piata imobiliara e blocata din cauza asteptarii scaderii preturilor.
» Masura nu va ieftini creditele imobiliare, deoarece finantarea ramane scumpa.

Consiliul bancii nationale a Romaniei (BNR) a decis ieri  sa majoreze gradul de indatorare pentru creditele garantate cu ipoteci acordate persoanelor fizice, ca raspuns la cererea bancilor, care doreau sa stimuleze sectorul constructiilor.  

Sursa: Romania Libera

 

Capsunarii au trimis in tara cam cat au investit corporatiile straine

 

Nici macar un miliard de euro. Acesta este diferenta dintre investitiile realizate de companiile straine in Romania in primele 11 luni ale anului si banii trimisi acasa de muncitorii romani care lucreaza in strainatate, asa-numitii capsunari, in aceeasi perioada a anului.

Potrivit cifrelor date publicitatii ieri de Banca Nationala a Romaniei (BNR), in perioada ianuarie – noiembrie 2008 romanii din strainatate au alimentat economia romaneasca cu 7,84 miliarde de euro.

Sursa: Gandul

 

Ministerul pentru IMM-uri vrea sa dea firmelor 800 milioane euro

Firmele mici si mijlocii ar putea accesa, prin CEC si Eximbank, fonduri de 800 milioane euro in acest an daca Guvernul va accepta propunerile noului ministru al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri (MIMMC), Constantin Nita. Ministrul a spus ca ar dori sa obtina un buget de 0,4-0,5% din PIB, aproximativ 600 milioane euro, la care se adauga fondurile europene, in valoare de 200 milioane euro.

Sursa: Romania Libera

FNIMM va garanta pana la 80% din valoarea creditelor

Fondul National pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNIMM) va lansa un serviciu prin care va garanta pana la 80% din valoarea creditelor contractate de firme, in schimbul unui comision de 1,75% pe an, a anuntat, ieri, Fondul. La cererea firmei si pe baza analizei documentatiei de credit, fondul va emite un angajament de garantare.

Sursa: Curierul National

Finantare de 5 miliarde euro solicitata pentru dezvoltare rurala in 2008

Sumele solicitate anul trecut din fondurile europene de dezvoltare rurala au ajuns la 5 miliarde de euro, depasind de aproape trei ori alocarea anuala in valoare de 1,83 miliarde euro, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Numarul cererilor de finantare conforme depuse la APDRP pe cele cinci masuri active si doua scheme de ajutor de stat a ajuns la 6.232, desi au fost selectate doar 1.339 proiecte pentru finantare, in valoare de 752 milioane euro, pe numai trei masuri care au beneficiat de mai multe sesiuni de depunere.

Sursa: Euractiv

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!