ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(15.01.2009)

Revista Presei 15.01.2009

 

Exporturile s-au prabusit cu 46% in prima decada a lunii ianuarie

ANEIR a solicitat BNR scaderea dobanzii-cheie si interventia in piata pentru sustinerea leului
Ionescu: Nu vrem ca din bani publici sa incurajam speculatiile imobiliare

Exporturile realizate de firmele romanesti au inregistrat in luna decembrie o scadere cu 17% fata de perioada echivalenta din 2007, iar in prima decada a lunii ianuarie, exporturile catre statele din afara UE au suferit o comprimare mai accentuata, cu 46%, potrivit estimarilor Asociatiei Exportatorilor.

 

Sursa: Curierul National

 

Finantele se imprumuta pe termen din ce in ce mai scurt

MFP a atras, ieri, 1,35 mld. lei in depozite la o saptamana, cu un randament mediu de 13,99%

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, ieri, 1,35 miliarde lei (314 milioane euro) prin depozite cu scadenta la sapte zile, pentru care plateste un randament mediu de 13,99% pe an, sub cel de la licitatia de marti, a declarat un dealer, potrivit NewsIn.

Sursa: Curierul National

 

Exportatorii cer interventia BNR pentru a-i salva de leul slab

Exportatorii, care sunt printre putinii care au de castigat, in mod normal, de pe urma slabiciunii leului, au cerut interventia Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru a apara moneda nationala. „Maine (joi, n.r.) vor avea Consiliu de Administratie. Am cerut oficial BNR sa intervina pe piata valutara. De fapt, am cerut doua lucruri: dobanda de politica monetara in jos si sa intervina pe piata valutara“, a declarat Mihai Ionescu, secretar general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR)

 

Sursa: Gandul

 

Nicio casa noua nu s-a vandut cu TVA de 5%

Cu toate ca ordonanta privind reducerea TVA-ului pana la 5% pentru o anumita categorie de locuinte a intrat in vigoare la finele anului trecut, deocamdata se pare ca dezvoltatorii de complexe noi nu au reusit sa vanda vreo locuinta in noile conditii.

Sursa: BloomBiz

OECD: Zona euro ramane in recesiune cel putin sase luni

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica  - OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) estimeaza ca problemele macroeconomice din zona euro se vor prelungi, astfel ca in urmatoarea perioada nu se intrevede o schimbare fundamentala, criza fiind departe de a se incheia.

Sursa: Capital

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!