ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Grup de lucru pentru modificarea legislatiei privind achizitiile publice


 

Grup de lucru pentru modificarea legislatiei privind achizitiile publice


(14.01.2009)

Premierul Emil Boc l-a mandatat pe vicepremierul Dan Nica sa conduca grupul de lucru pentru modificarea legislatiei achizitiilor publice, in vederea scurtarii termenelor si a simplificarii procedurilor prevazute in actuala legislatie.

Problema modificarii legislatiei achizitiilor publice a fost ridicata de Presedintele Romaniei, Traian Basescu si de Premierul Emil Boc, in cadrul intalnirii de la Bruxelles cu Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Modificarea legislatiei achizitiilor publice se impune in contextul in care Comisia Europeana a decis reducerea timpului de evaluare a proiectelor europene de la 87 de zile la 30 de zile si, in acest sens, este nevoie sa existe un corespondent si in legislatia nationala.

Modificarea legislatiei achizitiilor publice va conduce la reducerea birocratiei si la scurtarea termenelor de achizitie publica, astfel incat proiectele majore de investitii publice sa poata fi realizate intr-un timp cat mai scurt, cu respectarea transparentei si corectitudinii tuturor procedurilor.

Grupul de lucru coordonat de vicepremierul Dan Nica este format din ministri si experti in legislatia achizitiilor publice.

In baza discutiei avute de Presedintele Romaniei Traian Basescu si premierul Emil Boc cu Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Guvernul va inainta Comisiei Europene, luni, 19 ianuarie, o propunere de modificare a legii achizitiilor publice in vederea analizarii compatibilitatii ei cu normele europene.

 

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!