ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(19.12.2008)

Revista Presei 19.12.2008

 

MEF s-a mai imprumutat cu 620 mil. lei de la banci

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a atras, ieri, depozite cu scadenta la sase zile in valoare de 620 milioane lei, la un randament mediu record de 13,6% pe an, mai mare cu 0,82 de puncte procentuale fata de precedenta licitatie similara. In precedenta licitatie similara, Finantele au atras un miliard de lei de la banci in depozite cu scadenta la o saptamana, pentru care a platit o dobanda medie de 12,78% pe an.

Sursa: Curierul National

 

UE, fortata sa renunte la regulile de baza din cauza crizei

Statul va putea da ajutoare de pana la 500.000 de euro fara sa anunte comisia

 

Bruxelles-ul a anuntat ieri ca relaxeaza regulile privind acordarea ajutoarelor de stat, de acum si pana in 2010, relateaza cotidianul britanic The Times. Exista insa si o clauza potrivit careia fiecare guvern din cele 27 de state membre are obligatia sa informeze Executivul Uniunii Europene cu privire la eventuale ajutoare sau masuri de sprijin masive acordate industriei pentru combaterea efectelor crizei economice si financiare. Statele nu trebuie sa notifice Bruxelles-ul daca este vorba de imprumuturi subventionate, garantii pentru credite cu comision redus sau ajutoare directe in valoare de maximum 500.000 de euro. De asemenea, statul va putea contribui cu pana la 2,5 milioane de euro la capitalul intreprinderilor mici (fata de maximum 1,5 milioane, cat era pana in prezent).

Sursa: Gandul

 

Piata de leasing ar putea stagna in 2009

 

Piata de leasing ar putea inregistra anul viitor mai degraba o conservare a rezultatelor din acest an, intr-un scenariu optimist, dar nu este exclusa nici o comprimare a pietei, a declarat  Dan Constantinescu, managing director la UniCredit Leasing. "Cu siguranta vor fi afectate constructiile, transporturile si industria auto, ca segmente ale pietei de leasing", a estimat Constantinescu. El a mentionat ca, intr-o piata in care cresterea este mica, siguranta de a inregistra profit sau de a mentine profitul consta in reducerea costurilor.

Sursa: Curierul National

 

Cine ne va monta panourile solare?

Maine aflam la ce firme ne vom putea inscrie, in 2009, pentru a ne instala sisteme ecologice de incalzire a locuintelor. Statul asigura 90% din banii necesari pentru panouri direct catre instalatorii agreati, care vor fi anuntati maine. Programul „Casa Verde“ va demara pe 5 ianuarie.

Solicitantii persoane fizice din fiecare judet vor putea sa se inscrie numai la instalatorii agreati din regiunea de domiciliu sau, mai precis, din regiunea unde se afla locuinta ce urmeaza a fi echipata.

Sursa: Adevarul

 

 

Guvernul Emil Boc e complet: Vasile Blaga, Elena Udrea, Theodor Paleologu, Adriean Videanu (PDL); Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu si Ionut Bazac (PSD) fac parte din Executiv

Conducerile PDL si PSD au desemnat joi nominalizatii pentru posturile ministeriale in guvernul condus de Emil Boc. Printre numele propuse de cele doua partide se numara fosti ministri (Dan Nica, Ilie Sarbu, Marian Sarbu, Vasile Blaga, Radu Berceanu), dar si new-entries precum Elena Udrea (la Turism), Monica Iacob Ridzi, Theodor Paleologu (Cultura) si Mihai Stanisoara (MApN). La ministerul Justitiei ar putea fi propus Mihai Selegean, fostul director al Institutului National al Magistraturii.

 

Sursa: Euractiv  

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!