ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(18.12.2008)

Revista Presei 18.12.2008

Euro stagneaza la 3,95 lei, dar urca la 1,42 dolari

Cotatiile monedei unice s-au mentinut ieri in jurul pragului de 3,95 lei, nivelul de 3,97 lei ramanand rezistenta majora. In regiune zlotul polonez a continuat sa se deprecieze fata de euro, o evolutie asemanatoare avand si dolarul american, dupa ce Rezerva Federala a coborat dobanda la 0,25 - 0%. Cursul mediu al euro a fost stabilit la 3,9372 lei fata de 3,9389 lei, acum doua zile. Piata s-a deschis la valori de circa 3,9450 lei, nivel apropiat de inchiderea de marti.

 

Sursa: Curierul National

 

Europenii nu vor munci mai mult de 48 de ore pe saptamana

 

Cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene le-ar putea fi interzis prin lege sa lucreze mai mult de 48 de ore pe saptamana, dupa ce Parlamentul European (PE) a votat ieri un pachet de reglementari care interzice acest lucru, fapt ce a declansat un conflict intre Legislativul Uniunii Europene si Guvernele statelor membre si companii.

 

Sursa: Curierul National

 

Au fost platite primele 100 milioane euro, pentru trei proiecte de infrastructura de mediu

 

Trei proiecte din cele opt aprobate de Comisia Europeana pentru infrastructura de mediu au primele contracte de lucrari semnate si au primit prefinantarea pentru inceperea activitatilor, a declarat Silviu Stoica, secretar de stat Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, la conferinta nationala anuala dedicata Programului Operational de Mediu.

Proiectele care deja au inceput derularea se refera la infrastructura de apa si apa uzata in judetele:

- Cluj-Salaj (95,7 milioane lei)
- Giurgiu (37,96 milioane lei)
- Calarasi (53, 45 milioane lei)

Sursa: Euractiv

 

MEF: Companiile private vor primi un avans, din fonduri structurale, pentru derularea proiectelor

 

Secretarul de stat Eugen Teodorovici a declarat pentru HotNews.ro ca beneficiarii privati vor primi si ei prefinantari pentru derularea proiectelor cu fonduri structurale, desi pana acum erau exceptati de la plata unui avans. Decizia a fost adoptata marti, printr-o Ordonanta de Urgenta, in sedinta de Guvern.

Ordonanta de Urgenta adoptata in ultima sedinta a Guvernului Tariceanu modifica definitia prefinantarii pentru proiecte cu fonduri structurale, astfel incat este eliminata exceptia referitoare la companiile private

Sursa: Euractiv

 

Statul roman pompeaza in industria auto 123 de milioane de euro

 

Pe lista beneficiarilor se numara producatorul Automobile Dacia, care va primi din partea statului suma de 15,4 milioane de euro si furnizorii de componente auto Delphi Diesel Systems Romania (24,7 milioane euro), KS Atag Romania (27,9 milioane euro), Calsonic Kansei Romania (17,9 milioane euro) si Honsel (37,4 milioane euro). Documentatiile depuse de companii au aratat ca proiectele de investitii indeplinesc conditiile pentru a putea primi sprijin financiar din partea statului002E

Sursa: Gandul

 

Una din sase companii romanesti ia in calcul „inghetarea” salariilor

 

Aproape jumatate dintre companiile din Romania au in plan restructurari de personal pentru anul viitor, iar 18% dintre acestea iau in considerare „inghetarea” salariilor. 24% dintre companii isi plaseaza rezultatele sub nivelul asteptarilor, iar 65% dintre acestea au reusit sa isi atinga obiectivele, arata un studiu realizat de compania de consultanta Hay Group.  

 

Sursa: Gandul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!